tiistai 19. helmikuuta 2013

Greippitesti ja laumaelämää

Helou!

Tänään ei jäänyt aikaa ratsastaa, mutta kävin tallilla kuitenkin moikkaamassa Taavia ja tekemässä sille "greppitestin". Sain viikonloppuna yhdeltä hevostutulta vinkin asiasta, kun oli puhetta mahavaivoista ja kyselin häneltä yrttihoidosta (hän on jälleenmyyjä). Sanoin kyllä kuulleeni asiasta, mutten ole koskaan saanut aikaseksi kokeilla.
"Hevonen ei periaatteessa luonnollisesti kovinkaan pidä greipin mausta sen suunnattoman happamuutensa vuoksi. Siksi se on hyvä "mittari" sille, halutaanko testata sisäistä tarvetta hapoille. Luonnostaan hevonen hakeutuu happamien makujen pariin kun kehossa jyllää hiivat ja sieni-infektiot. Eli greipissä on siis sekä parantavaa ainesta, että se kertoo myös jonkin olevan "vialla"."
Täällä esimerkiksi keskustelua aiheesta.

Ja tässä se tulos:



Meitä vähän videolla naurattaa, kun Taavi niin antamuksella greippiä söi. En ollenkaan ajatellut, että se todella söisi sitä. :D Toki pieni mahdollisuus on, että se vaan pitää sen mausta. Aion kuitenkin nyt tarjoilla sille greippiä jonkin aikaa.

Muuten Taavi sai viettää päivän kaveriensa kanssa ja Einokin laitettiin iltapäivällä muiden sekaan. Taavi sen kanssa taas painikin pitkän aikaa ja hikeen asti. Liekö se yhden päivän "höykkyytys" tehnyt aineenvaihdunnalle hyvää, kun nyt parina päivänä Taavi on hikoillut "niinkuin normaalit hevoset" ja aika pienestäkin rasituksesta. Pitäisiköhän viikko-ohjelmaan liittää 1-2 päivää jolloin oikeasti hikoiltaisiin? 



















Painin jälkeen on hyvä ottaa lumikylpy (kunnes hysteerinen omistaja pilaa kaiken loimilla)
 
Loimitin sen sitten tallissa välissä, vaikka se itse olikin siitä hiukkasen nyrpeissään. Käytettynä ostettu juuttiloimikin pääsi nyt ekaa kertaa käyttöön, se tosin on vähän mallia napapaita... :D Hymyilytti vähän, kun sitä puin, ei mahtunut oikein edestä kiinni ja helmatkin on lyhyet. Mutta se suojaa tuulelta jonkinverran, kun en viitsinyt ihan sadeloimakaan laittaa.
Muuten Taavi oli tosi hyväntuulinen ja iloinen ja sain joka puolelta harjata piikkisualla ilman mutristeluja. Se söi myös Lusernit ja aloet sisällä ja joi puolitoista ämpäriä lämmintä vettä. Sitten se pääsi takaisin painimaan uudella energialla.



On se sama kaveri, vaikka sil onkii napapaita!

Paini jatkukoon!
 










5 kommenttia:

  1. Hihii "maiskis maiskis maiskis", olipa kiva katsoa tuota videota. Toivottavasti greippi tekisi masulle hyvää! Oon myöskin lukenut greippitestistä, kuulostaa ainakin ihan luontaiselta.

    Yrtit kiinnostavat minuakin, meidän polle syö Luontoäidin hevosten yrttejä, siinä tulee samalla kivennäiset :). Minä "uskon" niihin kyllä, vaikkei ole mitään erikoista muutosta ollutkaan niin tuskin niistä haittaakaan on. Ei ihminenkään esim luomuruuasta muutu miksikään mutta hyväksi se varmaan voi olla, tai kasvisruoka, tai ruokavalio yleensä :D.

    VastaaPoista
  2. Ja ihania jätkät kun painivat polvillaan <3. Osaispa meidänkin jäbälämminverinen painia leikillään kuten vielä nuorena orina. Kun on aita välissä niin "kiusaavat" kyllä toisiaan oikein olan takaa ja homma pysyy leikkinä (irrottelivat yksi päivä yhteistuumin välissään olevaa aitaa hampaillaan -toinen toisesta päästä ja toinen toisesta, ja sitten sanotaan että hevoset ei muka ajattele XD), mutta saattais ilman aitaa mennä liian rajuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrtit kiinnostavat minuakin, eikä vähiten siksi että Taavin maha ei tunnu sietävän teollisia kivennäisiä.. :)

      Taavi on piristynyt laumassa niin paljon, se on tehnyt sen psyykkeelle tosi hyvää! Se on saanut rohkeutta ja nykyään se taitaakin olla ainut, joka jaksaa Einon kanssa painia.
      Riimupaini on täällä suosituin leikki (siinä kuluu vain vähän energiaa. ;)) ja riimutkin on sen näköisiä. :D

      Näillä on tuolla tarhassa niin paljon tilaa juosta ja telmiä ja myös karkuun pääsee halutessaan liian rajua kaveria. Alkuun olin huolissani, kun Taavi pelkäsi muita hevosia, että osaako se pitää koskaan puoliaan. Nykyään leikit loppuu, kun Taavi niin päättää ja se taitaa olla laumassaa toisiksi ylimpänä. :)

      Poista
    2. Kyllä tila on todella tärkeetä niin että pääsevät karkuun, meillä ei oo oikeen tuota tilaa, se rajottaa tarhakaverin järjestämistä kun niiden pitäisi tulla niin pienessä tilassa toimeen. :/ Hyvä että teillä on lääniä :D.
      Varmaan riimuissa näkyy se telmiminen, meillä pidetään hevoset tarhassa ilman riimuja, se voisi olla hyvä ratkaisu riimujen säästämiseksi teillekin ;)? Kun psyyke on kunnossa se ainakin vähän auttaa myös sitä masua, stressi ainakin pahentaa.

      Poista
    3. Riimujen poisotto kyllä ratkaisisi kulumisongelman, mutta toisaalta ymmärrän, että hevosilla halutaan pitää riimut päässä. Nämähän menevät vapaana sisään, jolloin on kivempi, kun on joku mistä napata jos joku huitelee omilla reiteillään (suljettu kuja kuitenkin). :) Eipähän nuo niin kalliita onneksi ole, kun vähään katsoo mistä ostaa eikä laita parasta riimua arkena. ;)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.