lauantai 11. elokuuta 2012

Sweet surprise, I could get used to unusual you

Perjantaina Taavilla oli vapaa ja se sai viettää kokopäivän hevosseurassa, mutta kävimme K:n kanssa sitä illalla moikkaamassa kun ei olla moneen päivään nähty. :) Nappasin sen sisään ja päästin syömään välipalaruokia (hevoset otetaan viiden maissa sisään ja saavat silloin heinät ja väkirehut, sitten vielä illalla heinää ja vettä).

Harjailin sitä hetken ja sitten muut jo tulivatkin sisään. Taavi on kuulemma jo oppinut oman karsinan paikan ja sen voi päästää tarhasta kujaa pitkin sisään vapaana iltaisin. 

Lauantaina käytiin aamupäivällä hakemassa Taaville oma kuljetuskoppi. Siitä on ollut jo pidempään puhetta, että oma koppi olisi tosi kätevä esim. klinikkakäyntejä varten ja tulisihan sitä varmaa enemmän vietyä Taaviakin ihmisten ilmoille jos ei olisi aina sitä koppiongelmaa. 


Kyllä kelpaa matkustaa, väliseinän saa helposti pois



Menin tallille kahden jälkeen ja hain Taavin ulkoa. Pariin kertaan käytiin lyhyt keskustelu siitä, että onko pakko lähteä, mutta pelkkä uhkaus riitti loistavasti. Portilla hetken aikaa takelteli, en tiiä onko se saanut siitä osumaa, mutta siinä se on ollut nyt jonkun kerran vastahakoinen.
Laittelin Taavin kuntoon ja sovitin sille uudet meksikolaiset kolmipaloineen ja pari kertaa käytin sen karsinassa josko se pissaisi, sillä yleensä on aina pissahätä, toinen kerta tuotti toivotun tuloksen. Taavi ei oikein mielellään pissaa ratsastaessa, niin sitten siitä tulee vielä tahmeampi, kun pitää jalat ristissä juosta.




Tällainen kuolain tuli Taaville postissa

Talutin kentälle ja tein aluksi muutaman pysähdysharjoituksen ja väistätin kädellä, meni heti oikein hyvin, joten kiipesin kyytiin.

Tein käynnissä ympyröitä ja pitkille sivuille kaaria, joissa ensin asetus vasemmalle, sitten oikealle ja vielä vasemmalle (vasemmassa kierroksessa), enkä päästänyt luistamaan askeltakaan.

Koetin tehdä myös vähän väistöä, mutta ruunimus ei oikein ymmärtänyt sitä, se väisti askeleen, kiitin ja sen jälkeen se pysähtyi ja alkoi peruuttaa häkellyksissään. Heh.. No kyllä ne sieltä tulee  pikkuhiljaa. :)

Ravissa jatkoin ympyröiden tekemistä ja kaarien harjoittelua, pidin huolta, että Taavi asettui ja taipui. Alkuun se oli todella vastahankainen, mutta alkoi sitten notkistua, kun sain sisäpohjetta vähän läpi. Tein myös pari pysähdystä, peruutusta ja siitä suoraan liikkeelle lähtöä, alkuun jouduin komentamaan kun se lähti liikkeelle kuin siirapista.
Yhtäkkiä ollessani pääty-ympyrällä se alkoi nyökkiä päällä alaspäin aina kun löysäsin sille sisäohjaa (mutta pidin taivutuksen sisäpohkeelle ja tuen ulko-ohjalla).
Kokeilin nostella laukkoja, oikea nousee hyvin ja sitä Taavi pitää ylläkin jo ihan hyvin esim. keskiympyrällä, mutta se vasen laukka on hakusessa. Sain sen nousemaan pari kertaa, mutta sen jälkeen en saanut sitä enää millään esiin, vaikka yritin monenlaista kikkailua.

Kuitenkin siinä samassa tein ravissa ympyröitä ja laukannostoyrityksistä Taavi sai vähän lisää ponnetta. Se kulki tosi nätisti ja hyvin, pyöristi kaulan ja laski päänsä, meni oikein tahdikasta ja hyvää ravia (niin hyvää, kuin tuommoinen työhevostyyppinen nyt voi mennä).
Mietin mielessäni, että enpä olisi koeratsastuksessa koskaan uskonut, että tästä hevosestä löytyy tällainenkin vaihde enkä tietenkään ottanut sitä kameraa mukaan vaikka meinasin!
 

Taavi oli muuten niin hieno ja se alkoi väsyä joten jätin sen vasemman laukan yrittämisen. Ehkä se ei tästä nyt mene pilalle ja se vasen laukka varmasti sieltä vielä löytyy ja vahvistuu pikkuhiljaa. Otettiin vielä vähän eteen-alas kevyessä ravissa ja Taavi oli todella hyväntuntuinen ja rento, sitten tuli alas selästä, annoin namin ja löysäsin vyön. Taluttelin loppukäynnit ja annoin hetken syödä apilaa kentän laidalta.

Käveltiin talliin, otin varusteet pois ja annoin urheasti töitä tehneelle ruunalla melassivettä ja se joikin koko ämpärillisen kerralla. Sitten se sai Karrin lähettämän omenankin, laitoin myös veden lämpiämään pesuvettä varten kun ei raaski jääkylmällä pestä.
Vein Taavin pihalle ja se sai syödä sillä aikaa kun pyyhin hiet pois, heitin sen vielä hetkeksi kavereiden kanssa pihalle, saa sitten sielä vähän verrytellä. Clasu meinasi antaa sille heti kyytiä, mutta Taavi käänsikin pyllyn ja pukitti kohti. Hyvä Taavi!

Mietiskelin, että kunhan kunto vielä vähän kasvaa, niin voisin ottaa valmentajalta puolituntisen Taavin kanssa josko saataisiin siihen laukkaan jotain ohjeita, se on paljon kiinni minusta itsestäni, tiedän sen.
Samalta ihmiseltä olen tilannut Taaville ja itselleni kranio-sakraalihoidon parin viikon päähän, edellinen poni ainakin tykkäsi siitä kovasti ja itsellekin se on auttanut. Luulen, että Taavillekin se tekisi tosi hyvää, kun sitä on nyt enemmän ratsastettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.