perjantai 25. syyskuuta 2015

Uusimmat kuulumiset ja muutoksen tuulet



Rippe on ollut nyt pihatossa yksinään. Pari päivää sitten kävi sellainen onnettomuus, jossa Rippe päätti murtautua ulos pihaton käytävällä olevasta liukuovesta, kun tuli taas ahdasta. Rippe selvisi muutamalla pienehköllä haavalla, joka on silkka ihme. Sinäiltana hevoset erotettiin ja toistaiseksi Rippe jäi korjattuun pihattoon.
Se on viihtynyt aivan valtavan hyvin yksin. Eikä varmaan ole sattumaa, että takajalat ovat siitä asti pysyneet kurapaskasta puhtaina.. Olkikaan ei enää maistu, kun saa syödä omat heinänsä, eikä tarvitse juosta tarhaa ympäri kokoajan.

Koska pihattomökin vuokraaminen vain Ripen käyttöön ei tilanpuutteen takia ole mahdollista, päädyttiin sitten siirtämään Rippe karsinapaikalle ja kustantamaan sille oma hiekkatarha. Hiekat saapuvat maanantaina ja levitellään heti, kun keretään. Siihen asti Rippe saa olla pihatossa. Toisaalta tilanne harmittaa minua monellakin tapaa (joita en tarkemmin blogiin erittele), mutta tämä on paras ratkaisu niistä, mitä on tarjolla. Ja lopulta tulee myös edullisemmaksi, kun siirtää hevonen uuteen tallipaikkaan, jossa olisi valmiiksi hiekkapohjainen tarha, mutta korkeampi vuokra ja pidempi matka.
Mielenrauhasta (sekä hevosen, että omistajan) olen myös valmis maksamaan mielelläni. 





Ystäväni Sanni ratsasti tänään Ripellä ja alkukankeuden (kirjaimellisesti) jälkeen homma näytti ihan kivalle. Rippe ei ole varmaan helpoin hevonen ratsastaa, mutta hyvin Sanni selvisi. Ponikin jännitti uutta kuskia selvästi ja hakeutui helposti viereeni. Pitäisikö useammin antaa se muiden käsiin, ettei se vallan napaudu? ;) 
 
Ripellä on ollut nyt vähän opettelua uusien kavioiden kanssa, se on kompastellut tavallista enemmän ja välillä vähän hakenut ravia. Mutta onhan ne uudet töppöset paljon edellisiä suoremmat.

Yksi päivä menin maneesissa ja laitoin oikein kamerankin kuvaamaan, mutta sitten traktori alkoi pörräämään maneesin seinän takana (kuski ei tiennyt, että olin maneesissa) ja siihenhän se sitten kaatui koko flow.. Heh. En ole sitten jaksanut edes editoida niitä pätkiä, kun ei niissä mitään kovin kummallista ole.





1 kommentti:

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.