maanantai 28. syyskuuta 2015

Silmä lepää


Siinä sitä nyt sitten on, soraa koko tarhan täydeltä ja Ripelle karsina sisustettu iltaa varten. Omistajan stressitaso tippui heti vihreälle alueelle ja toivottavasti hevonenkin on tyytyväinen. :)

4 kommenttia:

  1. Hei! itsekin olen vakavasti miettinyt, josko niin täydellisen tallipaikan ainut iso miinus, eli muta ja kura, vaihdettaisiin hiekkaan. Miten teit(te) tuon tarhan? Onko mutaa ruovittu pois, sitten laitettu kangas ja paksu kerros hiekkaa? Kuinka paljon arviolta tarhan teko maksoi? Vanhempani jalosti kustantavat hevoseni kun olen alaikäinen, mutta en haluaisi vaatia heiltä mielettömiä summia tarhan pohjaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Tämä on oikomalla ja nopeasti tehty tarha. Kuivalle ja pitävälle maalle on levitetty reilu kerros (yli 15cm) isorakeista (0-16mm) soraa. Putkitarha oli valmiina ja ollut käyttämätön, joten pinta oli kantava ja valmiiksi muuta maata ylempänä. Ysätävä on omalla tallillaan tehnyt tarhansa samalla tavalla ja todennyt toimivaksi, kunhan soraa on riittävästi. Ja niinkuin kuvastakin näkyy, tuo iso sora kantaa hevosenkin painon melko kivasti.

      Jos tarha on ollut käytössä ja mutaantunut, se pitäisi ensin kuoria pohjia myöten. Viiran/suodatinkankaan laittaisin (ainakin portin kohdalle) jos olisi oma piha, johon tarhan tekisin. :) Nyt muiden maille koetettiin päästä mahdollisimman edullisesti ja kiirekin asialla oli, ettei keretty hankkia koko suodatinkangasta.

      Tälle tarhalle hinnaksi muodostui lähinnä soran hinta. Tuttu naapuri kävi levittämässä hiekat pienellä kaivurilla. Kasetillinen soraa maksoi rahteineen vähän päälle neljänsadan euron.

      Poista
  2. No nyt kelpaa Rippen tepsutella hiekkapohjassa. Toivottavasti saat mädän kuriin! Meilläkin on osittain hiekkatarha ja olen tyytyväinen ratkaisuun, koska tarhassa on myös paikkoja joihin voi levittää heinää. En haluaisi koskaan syöttää heinää hiekan päältä. Syökö Rippe kaikki ateriansa verkosta? Vai minkälainen ruokinta systeemi sinulla on tuolla hiekkan keskellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pohja tuntuu todella hyvältä, se ei juurikaan upota kavion alla ja tuntuu pitävältä.

      Sädemätäkin tuntuu nyt talttuvan ihan silmissä, kun kaviot on huollettu ja pohja sopiva. Lisäksi olen hoitanut sitä sutimalla kavionpohjaan pesun jälkeen Reducine-pliisteriä, se tuntuu tepsivän! :) Katsotaan taas, kun sateet alkavat, sittenhän sen oikeastaan vasta tietää.

      Minäkään en halua hiekalta syöttää. Ripellä on heinälaatikko, jonka mieheni on sille tehnyt. Semmoinen kontista halkaistu. Todella kätevä! Niin painava, ettei hevoset sitä siirtele juurikaan ja hanan avulla veden saa laatikosta pois. Tarvittaessa siihen saa verkonkin kätevästi kiinni. :) Tässä kuvassa se näkyy, vaikka verkkoa ei olekaan nyt ollut käytössä:
      http://4.bp.blogspot.com/-OwBUe6m1US0/Vd9izv01hiI/AAAAAAAAJDU/5Axlx1kPZYE/s1600/20150827_194236.jpg

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.