sunnuntai 9. elokuuta 2015

Vielä lisää fiilistelyä ja kuvia


Päivällä oli niin kuuma, että päätettiin tallikaverin kanssa pestä Pipsa ja Rippe. Sai Rippekin vähän kiiltoa karvaansa, joka tosin saa kyytiä, kunhan klipperi kotiutuu. En jaksa enää tuota turjaketta. Täytyy jossain välissä soittaa eläinlääkärille ja ottaa siitä ACTH-testi. Vahvasti vaikuttaa siltä, että PPID on kiusana.

Se on liian karvainen vuodenaikaan nähden ja kasvattaa sitä kokoajan lisää. Oli ehkä toiveajattelua, että karvankasvu ja -laatu muuttuisi pelkällä hoidolla ja ruokinnalla, eiköhän tämä vaadi jatkossakin klipperiä ja mahdollisesti lääkityksenkin (joka kuulemma valitettavasti harvoin vaikuttaa karvankasvuun).
Sitten ajellaan ja lääkitään. Se on pientä jos saan pitää ystäväni täällä vielä pitkään.

Illalla käytiin K:n kanssa vielä tallilla laittamassa hepoille heinää ja samalla nappasin Ripen iltajumpalle. Ihan oikeasti jotain on muuttunut. Rippe tuntuu jo järkyttävän normaalilta hevoselta! Ja miten se sopiikaan omaan käteeni, kun Wonder Grip (parhaat hanskat ratsastukseen).






2 kommenttia:

  1. Meillä tallikaverin hevosesta testattiin suunnilleen vuosi sitten samat asiat ja cushing-diagnoosi tuli. Sillä nimenomaan kanssa juuri pitkän karvan takia epäiltiin. Karva oli pitkä kesälläkin ja talvella hevonen muistutti lähinnä mammuttia. Sillä hevosella pergolidi-lääkityksellä karva muuttui kyllä melko nopeasti. Ihan normaali lyhyt kesäkarva ei ollut tänäkään kesänä, mutta ei lähelläkään sitä turkkia, mikä viime kesänä oli. Sen lisäksi lääkityksen avulla hevonen on huomattavasti pirteämpi koko ajan. Säännöllisesti verikokeilla seurataan, miten lääkitys puree ja annostusta muutellaan sen mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok, mukava kuulla kokemuksia. Rippehän tiputti sen talvimammutin hyvin, mutta jäi edelleen melko pitkään karvaan. Ja on nyt jo monta viikkoa kasvattanut uutta..

      Meillä on muutama muukin pienempi oire, joka voisi tautiin viitata, joten siksi olen päättänyt testata. Eipä se kallis raha ole laittaa, vaikka sitten mielenrauhan vuoksi. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.