lauantai 15. elokuuta 2015

Kuka onkaan tuo nuorekas ja komea ruuna?


 
Nyt on poni saatu ajeltua kokonaan. Puolet päästä jätettiin ja jaloista vuohisesta alaspäin, koska niiden ajamiseen pieni kone olisi kätevämpi. Samalla vuohiset saavat suojaa märillä keleillä.

Terät tosiaan tylsyivät eilen aivan totaalisesti, joten tänään koetettiin sitte etsia a) teroittajaa b) teriä. Teroittajaa ei täältämain löydy, vaan terät pitää lähettää teroitettavaksi. Sensijaan meillä kävi aivan älytön mäihä terien kanssa. Konehan on ostettu Saksasta ja siihen on olemassa vaihtoteriä, mutta ei Suomessa.
Kävin ostamassa Agrimarketista karvankiilloketta ja K samalla kysyi heiltä teristä. Erittäin ystävällinen myyjä lähti kanssamme vertailemaan teriä ja kappas vaan - Delavalin terien kiinnitys oli tismalleen samanlainen! Saatiin terät vielä kotiin kokeiltavaksi koneeseen palautusmahdollisuudella.

Hyvinhän ne paikalleen istuivat ja saatiin poni ajeltua loppuun. Ihan mahtavaa! Onhan nuo Delavalin terät aivan superisti laadukkaammatkin, kun koneen mukana tulleet, joten ne eivät luultavasti niin helposti tylsykään.

Ponikin nuortui vuosia ja on nyt niin siisti. Sille on ötökkäloimikin varattuna ja viimeyönä se sillä olikin. Nyt jätin sen päiväksi nakuilemaan, että saa iho tuulettua. Se todella on tuuletuksen tarpeessa.
Ripen klippauskäytös on aivan priimaa! Olin todella yllättynyt, se ei konetta juuri jännittänyt ja sen sai ajaa ihan jokapuolelta hyvin. Se seisoi kiltisti paikallaan, vaikkei tänään ollut edes heinää edessä, kun viimeistelin eiliseltä jääneet kohdat.







2 kommenttia:

  1. Kylläpä on siisti ja uljas poika ,ei ikä paina eikä ňäy 😊😏

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nyt on. :) Vielä kun pääsisi kerran pesemään, että saisi sen ihonkin puhtaaksi. Nyt sentään saa harjalla putsattua, eikä tarvi olla mikään metalliharja. ;)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.