torstai 6. elokuuta 2015

Jumppaa, jumppaa, väännä ja käännä



Nyt, kun Ripellä alkaa olla vähän voimaa ja tasapaino (sekä paremmat kaviot), olen ottanut koulujumpan vähän aktiivisemmin sen ohjelmaan mukaan. Tai siis tarkoitus olisi. Meidän koulujumppa pitää siis sisällään rennossa muodossa tehtyjä harjoitteita kropan suoristamiseksi ja voimistamiseksi.

Ohjasajoa tein kesälomani aikana melko paljon, jumppasin takapäätä, hain voimaa ja ristiaskelia oikein ajan kanssa. Loppuaika samoiltiin metsäpoluilla ja päästeltiin laukkaa hiekkateillä.
Ohjasajo on selvästi ollut avainsana suorempaan poniin, joka pätkittäin alkaa tuntua ja ilmeisesti myös näyttää ihan kelvolliselle. 


Se on tietysti hyvä suoristella ponia, kun itse on kieroakin kierompi.. heh.

Mennessäni viikonloppuna pitkästä aikaa maneesiin (satoi vettä), yllätyin erittäin positiivisesti tuntemuksistani. Sain kääntää ympyröitä, ratsastaa kulmia ja tehdä jopa vähän ristiaskeli ravissa ilman, että Rippe sekosi ravissaan ja alkoi "nytkyttää". Se myös haki kivasti alaspäin ja pyöreämmälle selälle, kun minä vaan muistin olla vetämättä edestä. Saan ratsastaa sitä melko hiirulaisen käsillä, mutta se sopii minulle. Pohkeita se kuunteli herkästi ja siirsi runkoaan mukisematta myös vaikeampaan suuntaan.




Sunnuntaina maneesipäivän jälkeen hinku kokeilla uudelleen on ollut kova. Toisaalta olen tallilla vitsaillut, että jos se oli vahinko, en halua pettyä. Siispä torstaihin asti maltoin leijailla sillä sunnuntain ratsastuksella. Eilen Ripellä oli vapaa, mutta tänään mentiin uudelleen maneesiin. Pystyin vain toteamaan, ettei sunnuntain onnistuminen ollut vahinko. Siitäkin huolimatta, että tälläkertaa maneesissa oli toinenkin hevonen, Rippe malttoi keskittyä melko hyvin omaan tehtäväänsä. 






En ole vielä ratsain tehnyt mitään sen kummempaa, molemmat kerrat ovat menneet lähinnä fiilistelyyn. Käynnissä olen hakenut vähän väistöjä ja pientä sulun alkua, se olisi niin hyvä jumppaliike. Mutta niin vaikea Ripelle.
Ravissa olen lähinnä antanut Ripen ravata, korjannut sitä pystympään tai suorempaan tarpeen mukaan, vähän ympyröillä taivutellut ja välillä pyytänyt muutaman askeleen ristiin. Lyhyitä pätkiä, koska en koe tarpeelliseksi ravata kierrostolkulla päättömästi. Yritäin tehdä vähän ja tehokkaasti. 
 
 
 
 




Laukat on aian levällää, mutta olkoon. Kyllä sitä kerkeää. Meillähän on vain aikaa.


Voisiko joku teipata tuon vasemman olkapään alas?




1 kommentti:

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.