keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Vihdoinkin liikkeellä!



Ihanan aurinkoinen päivä! Eilen Rippe sai kavioihinsa kengät ja kantahokit, niin päästään liikkeelle. Niinkuin kuvasta näkyy, meillä on vielä melkopaljon lunta ja jäätä.. Kuulemma kesään mennessä pitäisi kavioiden olla jo ihan kunnossa eli suorat. On ne nytkin jo ihan toisennäköiset.

Käytiin tänään sitten käpsyttämässä pihatiellä ja kiipeämässä yksi iso mäki ylös, siinä on vielä lunta melkein polveen, joten hommaa riittää hevosella. Rippe olikin varsin vauhdikas maastokaveri ja tohotti pihasta pois hirveää haipakkaa. Hyvä, kun muisti jalkoihinsa katsoa. Puoleenväliin mäkeäkin se jaksoi touhottaa, mutta sitten loppui puhti. Se koetti kääntyä ja lähteä rynnistämään mäkeä alas, pysäytin sen aikeet ja napakasti äänellä ärähdin sille ja taas matka jatkui ylöspäin. Mäen päällä hengähdettiin ja tultiin sitten alas sellaista puoliravi-haipakkaa... Hohhoi. :)






Kotitiellä mentiin pelkkää ravia tai nöpöhölkkää koko matka. Pihalla sitten menin vielä hetken aikaa käynnissä väistöjä ja vähän ravia, kun en tohtinut pidemmälle maastoihin lähteä toistaiseksi.

On tässä vähän opettelua Taavin jäljiltä, mutta vain positiivisella tavalla. Vauhtia näköjään riittää ja menohalujakin olisi, mutta kunto on huono. Kunhan karva tippuisi ja saadaan vähän lihaksia, niin paranisi samalla jaksaminen. Rauhassa hyvä tulee.

Ripelle ostamani suitset osoittautuivat talvikarvan kanssa otsapannastaan vähän nafteiksi (arvioin, että se on cob, eikä full), mutta onneksi löysin kolmella eurolla käytettynä niihin uuden otsapannan. Ja samaan aikaan löysin jo aikaisemmin tilaamastani paketista (kolme fleecea käytettynä) yllätyslahjana suitset ja lisäfleecen. Olipa hauska yllätys! :) Nämä on kokoa full ja sitten taas vähän isot, mutta menevät sillävälin, että se pidempi otsapanta saapuu. Jos olisin tiennyt suitsista, en olisi käynyt kiireellä paikallisesta ratsutarvikeliikkeestä ostamassa uusia. Mutta ainahan varasuitset on hyvä olla.




8 kommenttia:

  1. Voi että sillä on joka kuvassa aina jotenkin niin positiivinen ilme!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aikamoinen mr. positiivi. :) Satulavyötä kiristäessä se kääntyi katsomaan, mutta ei laittanut edes korvia luimuun. Ihanaa vaihtelua tällainen positiivinen hevonen kyllä, pakko myöntää.

      Poista
  2. Ompa jotenkin hyväntuulinen tämä Rippe, jo pelkästään kuvista näkee :)

    Luin joskus vuosia sitten että Taavin imppareihin (ennaltaehkäisy?) syötit kierumataraa ja kehäkukkaa. Osaatko sanoa niiden toimineen? Meillä sulfakuuri helpotti, vaan ei toi nyt ihan kunnossa edelleenkään, vähän lämmin ja nesteinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syötin juu ja uskaltaisin kyllä sanoa, että meillä niistä oli apua! Jalat kuivuivat ja uusia imppareita ei enää kehittynyt, vaikka olosuhteet oli niille otolliset. yhden kerran oli alkava imppari, mutta se häipyi, kun aloitin kuurin uudelleen. Kokeilla ainakin kannattaa, ei ole kamalan kallis coctaili. :) Itse tilasin Better Choicelta kumpaakin ja kevyttä tavaraa saa mahtumaan melko paljon esim. 500g:aan.

      Poista
  3. Asuuko Rippe Nooran tallilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tämä enää ole "Nooran talli", mutta varmaan sama paikka. :)

      Poista
    2. Jos täällä nyt tarkoitetaan sitä tallia mitä luulen teidän tarkoittavan, niin asun ihan kävelymatkan päässä siitä tallista :D Käyn muutaman kerran vuodessa koiran kanssa katselemassa tieltä (en siis mihinkään pihalle tunkeudu) vähän hienompia heppoja. Matkan takia olisi omallekin hevoselle hyvä paikka, mutta ne huippumaastot puuttuu (+ei halua maksaa maneesista ja kentästä kun ei niitä tarvitse). Mutta hassu sattuma, maailma on pieni paikka :)

      Poista
    3. Jep, voipi olla sama paikka. ;) Huippumaastot tosiaan puuttuu, mutta onneksi on edes jonkinlaiset, Taavin kanssa tosin olisi voinut tulla tylsää, kun sen kanssa vain maastoiltiin.
      Tämän edullisemmin on vaikea löytää paikkaa oikein mistään, vaikkei maneesia olisikaan. Siksi mulla on hevonen tässä, kun matka on niin hyvä (bensakulut olemattomat ja aikaa ei kulu turhaan ajeluun) ja paikka on enemmän, kun sopuhintainen. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.