maanantai 30. maaliskuuta 2015

Uudempaa ja vanhempaa sukupolvea yhdistettynä


 
Viikonloppu oli kovin kiireinen, kun lauantaina olin työkavereiden kanssa kylpylässä virkistäytymässä ja sunnuntaina haettiin Sannan Hemuli (Hemulin ja Sannan blogi) samalle tallille. Pojista tulikin tarhakaverit ja päästettiin ne maneesiin ensin tutustumaan. Hyvinhän se meni, pientä karjumista ja juoksentelua vain. Ei kyllä kaksikosta ollenkaan huomaa, että toinen on neljä ja toinen kahdeksantoista! Vauhti on molemmilla yhtä kova, Rippe olisi halunnut juosta jopa vielä Hemuliakin enemmän. ;)
Yhden kerran hemuli koetti purra Rippeä takamuksesta, mutta sai palautteen hyvin nopeasti ja ärhäkästi.

Perjantaina ohjasajoin Rippeä kentällä ja se meni ihan hyvin. Rippe malttoi pätkittäin laskea päätään ravissa ja heti ravi muuttui paremmaksi. Kiitin sitä aina myötäksestä pyytämällä sen käyntiin. Todella nopeasti se hoksasikin, mitä halusin.
Väistöt sensijaan ei oikein onnistuneet, kumpikaan ei ymmärtänyt mitä toinen haluaa. Ja Rippe ei kestä yhtään, että sitä raipalla ohjaisi oikeaan suuntaan, vaan se hermostuu, alkaa tarjota vielä enemmän väärää asiaa ja lopulta lähtee maata kiertävälle radalle. Vähän tilanne parani, kun jätin raipan pois ja yhdestäkin ristiaskeleesta kiitin vuolaasti. Jätin hyvään suoritukseen.

Tänään tulikin sitten takatalvi ja räntää on jokapaikka täynnä. Yök! Nyt on maneesista iloa, sillä kaikkialla muualla kerääntyy aivan käsittämättömät tilsat.  Tänään tehtiin kuitenkin vain temppuja. Rippe ei oikein meinaa malttaa keskittyä, eikä oli kovin yritteliäs ja luovuttaa helposti. Tai sitten se välillä yrittää liikaakin ja liian innokkaasti... Ehkä me vielä jossain vaiheessa löydetään joku tasapaino. :) 


Muutama kuva ja lopussa pidempi video poikien juoksentelusta.

Juniorille näytetään kaapin paikka










Ja se video:


linkki videoon

4 kommenttia:

  1. Kiva video! Rippe näyttää menevän ihan täysillä mukana :) Meilläkin on 9v ja 27v. heppa :D Vanhempi haastaisi koko ajan toista laukkakisaan...

    VastaaPoista
  2. Videosta näki kyllä että vielä virtaa on Rippellä :) Ja hyvin heittää päätään puolelta toiselle kun yleensä hevoset heittävät vaan toiseen suuntaa enemmän Olen antanut itseni ymmärtää että ei ainakaan jumeja ole jos pää taipuu kummallekkin sivulle ihan omin avuin ...tiedä sitten mikä on syy ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä virtaa riittää. :) Pään heilutus on ollut Ripen "ominaisuus" ihan nuoresta pojasta asti. Se nakkelee päätään jatkuvasti, eikä siinä tunnu olevan mitään selvää logiikkaa. Innostuminen tai hermostuminen lisää sitä.

      Rippe myös venyttelee aamuisin, kun kissat. :) On kyllä tarkoitus jossain vaiheessa pyytää sille hieroja käymään, ihan mielenkiinnosta.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.