sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Muutama keväinen kuva



Suvi kävi tänään katsomassa meitä ja antoi mulle vähän mielenrauhaa sen maneesiravailun suhteen. Kyseessä on siis mitä luultavammin vaan tasapainottomuus, voimattomuus ja hevosen tapa liikkua sellaisella tahdilla (Rippe on aina ollut vähän hassu ravissa). Se myös liikkui jo paremmin, kun aikaisemmin viikolla, ehkä maastoilu ja pyörittely on tehnyt sille hyvää. Pyydän sille kyllä hierojan vielä jossain vaiheessa. Lisäksi se on maneesissa paljon ponnettomampi, kun ulkona. Kentällä Rippe liikkui heti jo pirteämmin. Harmi, että kenttä on vielä niin huonossa kunnossa, ettei siinä voi käyntiä kummoisempaa juuri harrastaa.

Pihatie oli sula ja siinä otettiin vähän ravia sekä laukkaa ja sekös oli ponin mieleen. Yhden kerran se otti lähdöt toisesta päästä, kun olisin halunnut sen menevän lähemmäs maneesin edessä olevaa traikkuyhdistelmää. Se käänty ympäri, vastasi pidätteeseen keulimalla, keuli vielä uudestaan ja pomppasi siitä loikalla laukalle ja kiiti hyvän matkaa tietä pitkin hekottava kuski kyydissään. :D Poni mikä poni! Harmi, ettei se tilanne tallentunut videolle.

Suvi nappasi muutaman kuvankin ja tässä niistä parhaimpia.











16 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :D Onko toi Ripen väri jotenkin harvinainen eestinhevosille? En ole ikinä nähnyt samanväristä.. :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voikkohan se väriltään on, melko vaalea vain. :) En tiedä, kuinka paljon samanvärisiä sitten on. Eestiläisissähän on aikamoinen värikirjo kaikkiaan.

      Poista
    2. Täällä ainakin seikkailee yksi voikko eestiläinen :)

      http://riinajarulle.blogspot.fi/

      Poista
    3. Siistiä! :) Pitääkin liittyä varmaan lukijaksi. Näyttää olevan ponit keskenään sukulaisiakin kolmannessa polvessa, kun sun poni on tietty vähän nuorempaa ikäluokkaa. ;) Eestiläisissä tosin samat nimet on aika monen ponin sukutaulussa, kun niitä on melko vähän.

      Poista
    4. Ei voikkovärit ole eestinhevosilla mitenkään harvinaisia; nykyään noin 20% eestiläisistä on voikkoja, ruunivoikkoja tai palominoja väritykseltään. Rautias väri taas on eestinhevosissa vuosikymmenten saatossa vähentynyt. Muutenkin eestinhevonen on yksi maailman väririkkaimmista hevosroduista, kaikkia värejä löytyy, mm. hopeageeniä; vain kirjava ei ole sallittu väri :)

      Itse en intohimoisena eestinhevosihmisenä oikein pidä siitä, että käytetään nimitystä poni, kun kyse on kuitenkin hevosrodusta. Tai voihan sitä toisaalta käyttää nimitystä "poni", kun ei käytä sanaa "eestinponi" (kun ei myöskään käytetä nimitystä islanninponi, vuonoponi, suomenpienponi jne...) ;) Lisää kuitenkin mun mielestä tietämystä rodusta, kun käytetään oikeaa nimitystä.

      Suloinen karvaotus tuo Rippe jokatapauksessa, oli poni tai hevonen :D

      Poista
    5. Kyllähän noita erilaisia voikkoja varmasti eestinhevosissa on, mutta itse ajattelin lähinnä tätä vaaleaa sävyä, kun puhuin "samanvärisistä". :)

      Minä kutsun kyllä rotua eestinhevoseksi ja kerron kaikille yleisesti, että se on nimenomaan hevonen. Mutta kyllä tämän luonne on enemmän ponin, kun hevosen, niinkuin rakennekin. Taavihan oli myös ponikokoinen, mutta selkeästi hevosmaisempi, sellainen "tosikko" ja tasainen. ;) Ja Taavi oli myös rakenteeltaan enemmän hevonen lyhyillä jaloilla (pitkärunkoinen ja hevosenkokoinen rungoltaan), vaikka säkäkorkeudessa verrattaessa näissä tuskin on suurta eroa. Rippe taas on selkeämmin jotenkin poninrunkoinen; pitkäjalkainen, mutta lyhytrunkoinen ja kaikinpuolin "pieni". Siksi siitä tulee käytettyä nimitystä poni. :)

      Poista
  2. Ihana karvamonsteri! :D Voiko tuota edes poniksi kutsua, aikamoinen karvakasa! Hauskan eläväinen ja ponimaisella tavalla kuriton persoona taitaa olla kyseessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enemmän se jotain jakkihärkää taitaa muistuttaa. :D Kyllä on aika eläväinen ja oikein kunnon PONI. :)

      Poista
  3. Tsiisus mikä karvaeläin tuo on :D Näyttää 100kg painavammalta mitä on noiden karvojensa kanssa :D Ihana lukea näitä positiivissävytteisiä postauksia :)

    - Sanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpäniin, eikä kukaan usko paljonko olen jo karvaa siitä raapinut irti.. :)

      Poista
  4. Voi kun ihanan iloisia, pirteitä ja keväisiä kuvia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä. :) Aurinko paistaa joskus risukasaankin.

      Poista
  5. Ihana tuo laukkakuva. :) Tää on kyllä nätin värinen poni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rippe on kyllä nätti, kunhan vielä saadaan karva hinkattua irti. ;)

      Poista
  6. Neljäs kuva on aivan sika ihana ja tuntee oikein ton fiiliksen! <3

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.