torstai 29. toukokuuta 2014

Sadetta on pidelly... Loimipohdintaa

On tosiaan satanut ja ilmat olleet erittäin kylmiä. Eilen varsinkin tuuli oli kylmä ja navakka. Hui. Kävin nopsasti irtojuoksuttamassa kaasupalloa kentällä, maha tuntui olevan jo aavistuksen parempi. Samalla selvisi, että yksi sadeloimi vaatii kyllästyksen (ja uudet ompeleet kaula-aukkoon, jotka siihen jo kerran kavennukseksi ompelin). Se oli päästänyt vettä läikittäin läpi, mutta onneksi suurin osa hevosesta oli kuivana. 




Sovittelin taas Taavin päälle Weatherbeetan puuvillavuorista sadeloimea. Olen aiemmin kahteen kertaan jo hyljännyt sen sopimattomana, mutta en vaan suostu uskomaan sitä. Aikani sitä siinä säätelin ja ihmettelin, enkä kyllä yhtään ymmärrä loimen muotoilua. Sain sen kuitenkin istumaan minusta ihan hyvin ja jätin sen taas toiveikkaana päälle.

Ja tänään hain laitumelta Taavin, jonka loimi kinnasi edestä ja oli valunut taakse. Tai ainakin sisävuori oli.. Huoh. Harmittaa, koska loimi olisi muuten todella hyvä, enkä oikeastaan raaski luopua siitä, koska se on Elmon kanssa kisoista voitettu ja siihen liittyy paljon muistoja. Käyttöön sen kuitenkin haluaisin pois tilaa viemästä.

Yhden jutun aion vielä kokeilla, ompelen tähänkin pienet laskokset kaula-aukkoon, jotta koko etuosa nousee hiukan ylöspäin ja muotoilut osuvat kohdalleen, ehkä myös valuminen silloin estyy. Sen toisen (kyllästämistä vaativaan) loimen kanssa tämä kikka auttoi ja nosti muotoilun ja lapalaskokset oikeen kohtaan, nyt ne laskokset on vaan revitty auki... Pitää ostaa vahvempaa lankaa.


Taaville on melko vaikea löytää sopivia loimia, Thermo Mastereita sillä on ollut (jotka myin syksyllä pois, kun piti saada tilaa, enkä tykännyt fleecevuoresta) ja ne istuivat hyvin, mutta niiden pintakangas ei yksinkertaisesti kestä laumassa (tai epäilen niin).


Horsewaren Amigo on kohtuullinen, mitä nyt roikkuu polvissa. Eikä sekään minusta jätä lapoja kunnolla vapaaksi, sekään ei siis ole vakuuttanut minua käytössä eikä kestävyydessä. Muuten loimi on ollut ihanteellinen, 50g toppaus on juuri passeli!


No tätä Weatherbeetan muotoilua en ymmärrä ollenkaan, mikä idea tolla minilaskoksella oikein on? :D

Olen tullut siihen tulokseen, että kunnolla ylhäältä alkavat ISOT lapalaskokset on oltava, muuten ei ole mitään toivoa tällä rynnäskapasiteetilla. Tai ainakaan ne muotoilut ei osu koskaan kohdalleen ja pysy siinä. 


Yksi Horzen Avalanche-loimi Taavilla oli ja se vaikutti aika hyvälle, sitä saatan kokeilla seuraavaksi. Se edellinen oli Elmon peruja ja vähän naftia kokoa, siksi myin sen pois. Tykkäsin siitä loimesta muuten, hichneck-malli, isot lapalaskokset ja hyvä vedenpitävyys. 




Eh....


Käytiin me Taavin kanssa tänäänkin maastossa sellainen käyntipainoitteinen lenkki, se on ollut nyt vään vaisu varmaan mahan takia, joten olen antanut sen mennä omaa tahtiaan. Tehtiin tosin vähän pohkeenväistöä tien laidasta laitaan ja se sujui yllättävän hyvin. Kotitiellä otettiin vähän ravia ja laukkaakin sitten.
Taavi pääsi ulos ilman loimea, kun lämpömittari on kavunnut jo siedettäviin yli kymmenen asteen lukemiin ja sadekin vähän hellittänyt.

3 kommenttia:

  1. Piti ehdottaa että oletko kokeillut Avalanche-loimia, ne on mun kokemuksen mukaan just nappivalinta leveille hevosille. Suosittelen! Tosin jos ohut(puuvilla)vuorista haet niin noista on musta vain vuoriton, fleecevuorinen ja toppa... Horse Comfortin loimissa on musta myös hyvä istuvuus, tosin en ole varma riittääkö niissä leveys ihan noin leveäryntäiselle kuin Taavi on.

    Ps. Penan pyörteet on vielä analysoimatta... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli muistaakseni se vuoriton tai onhan siinäkin se joku ohut kangas sisäpuolella. Sellainen riittäisi vallan mainiosti, kun en itse yhtään tykkää fleecevuorellisista. Ne tuppaavat aina kinnaamaan ja elämään omaa elämäänsä. Tuollaista Avalanchea taidan siis seuraavaksi kokeilla uudestaan, näytti olevan kivasti kokoja ja värejäkin.. :)
      Horse Comfort ei tullut mieleenikään, mutta lapalaskos näyttää inasen pieneltä tai siis lähtee ehkä omaan silmään liian alhaalta, kun Taavin ryntäät on juuri ylhäältä niin leveät. Helpottaisi enemmän arviointia, kun loimet olisi kuvassa hevosen päällä, silloin näkee jo varmasti jostain loimista, että tulee kiristämään.

      Nyt äkkiä pyörreanalyysia tekemään! :D

      Poista
    2. No hemmetti, tilasinkin heti Horzelta loimen, kun sattui olemaan vielä 7 minuutin ajan ilmainen toimitus! Ja ihana turkoosiruutuinen väri. ;)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.