lauantai 24. toukokuuta 2014

Ei kukaan, joka keventää toisen taakkaa, ole maailmassa hyödytön.

1.


Iskä ja Heli kävivät tänään moikkaamassa Taavia ja kun Helillä oli kamera mukana, niin pistettiin Taaviin vähän liikettä. Kuuma keli kyllä verotti herran jaksamista, eikä juoksutettu, kun hetki. Kuvista tuli minusta silti todella onnistuneita. Mikä on sinun suosikkisi?

Olin tänään myös hevosmiestaito-kurssilla, ihan mielenkiintoisia juttuja sielläkin käytiin ja päästiin kokeilemaan solmujen tekemistä naruihin ja erilaisten koulutusköysien toimivuutta (ohuet, paksut, painavat, pehmeät). Olin hieman skeptinen lähtiessä, kun en yhtään tiennyt, millainen ihminen siellä olisi kurssia vetämässä, mutta hän olikin positiivinen yllätys monessakin mielessä. Toki joissakin asioissa olen eri mieltä, mutta se ei estä poimimasta käyttöön joitakin sopivia "kikkoja". Aion varmasti jatkossa tehdä Taavin kanssa mm. enemmän harjoitteita maastakäsin. 


2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.


Juoksutuksen lisäksi kuvattiin myös muita kuvia ja sain taas pitkästä aikaa kunnollisen rakennekuvankin. taavi vain ei ollut erityisen innokas laittamaan korvia höröön. 

10.

11.

12.

13.

14.
15.

Taavi sai lopuksi viileän suihkun ja pääsi sen jälkeen piehtaroimaan, mikä on varmaan heti syömisen jälkeen parasta maailmassa!


16.

17.

Taavi oli myös saanut haavan ikeneensä, mitä  lie puuhannut.. Huomasin sen, kun tehtiin hymyilyjä, tässä se näkyykin, tuolla vasemmalla hevosesta päin katsottuna:

18.

10 kommenttia:

  1. Minusta kaikki kuvat ovat tosi kivoja, ehkä tykkään tuosta 8 eniten?! :) Taavi on niin tyytyväisen näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin pidän erityisesti siitä kasista! :) Vaikka nämähän ovat kaikki minun suosikkejani, joista en enää ole raaskinut karsia mitään pois. ;)

      Poista
  2. Taavi on kyllä vaan upean näköinen tyyppi ♥ Näitä kuvia katsellessa tuli pakostikin hymy huulille. Taavi näyttää todella tyytyväiseltä elämäänsä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihanaa, kun Taavin tyytyväisyys välittyy jopa kuvista katselijoille! Se todellakin on nyt melkoisen tyyni, mutta samaan aikaan myös virkeä. Sellainen, niinkuin hevosen kuuluukin olla.

      Poista
  3. Eksyin tänne blogiin ja lukijaksi jäin. Taavi on vähän kuin perheemme suokkivanhus, tosin Taavi on varmaan vähän iloisempi (tosin ajan kanssa ollaan saatu papasta iloisempi ja virkeämpi, eikä se näytä rumaa naamaa enää niin paljon). Teillä on varmasti ihana luottamus- ja johtajuussuhde joka paistaa kuvista :) Taavi on muutenkin suloinen ja komea herra. Itsekin haluan joskus jonkun työhevostapaisen möhkäleen :D Mitkä kuolaimettomat teillä on? Miten eroavat lg bridlestä? Meinasin ostaa Epolle (suokillemme) jossain vaiheessa jonkunlaiset pehmeät kuolaimettomat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja tervetuloa lukijaksi! :) Taavikin oli yhdessä vaiheessa todella hapan ja sulkeutunut, mutta siitä on positiivisen vahvistamisen avulla saat iloinen ja pirteä. Pikkuhiljaa hyvä tulee. :)

      Taavi on kyllä ihan paras tyyppi ja paranee vain päivä päivältä, sillä on omat juttunsa, mutta meidän yhteistyö on minusta saanut kevään aikana ihan uutta puhtia. Samaan aikaan, kun Taavi on muutenkin piristynyt.

      Meillä on käytössä Orbitless Bridle-kuolaimettomat, niitä saa tilata ainkin Päivölän Tilalta. Niiden toimintaperiaate on melko samanlainen, kun LG:ssä. Oman kokemukseni mukaan OB on on hiukan vakaapi, koska ohjien kiinnitykseen tarkoitetut lokerot ovat pienemmät. LG on myös heppoisempi ja jotenkin siksikin epävakaamman tuntuinen. Lisäksi itseäni miellyttää OB:ssä leveämpi turpaosa ja ketjuton leukahihna. Ketju leukaluuta vasten on minusta erittäinkin epämiellyttävä ajatuksena ja hevoselle huomattavasti ilkeämpi, kun nahkainen hihna. OB on myös hiukan LG:tä halvempi.

      Myös flower-hackamore tai center-hackamore olisivat ihan tutustumisen arvoisia, silloin niitä ei ollut, kun hankin Taaville kuolaimettoman. Niitä saa esim. täältä Päivölän Tilalta http://www.paivolantila.com/tuotteet.html?id=10/

      Poista
    2. Kiitti vinkistä, en olekkaan vielä törmännyt tuohon kauppaan ja siellä onkin hyvä tarjonta. Yleensä kun näitä nettikauppoja katselee niin tarjontana on vaan erilaisia hackamoreja ja niitä leuan alta ristiin meneviä joiden nimeä en tiedä. Voisi sitten ostaa siskon kanssa puoliksi tuollaiset samanlaiset kuin Taavilla sitten kun saadaan kesätyörahat. Kokonaan ei varmaan voida kuolaimettomiin siirtyä kun vanhempani eivät ajattele samalla tavalla, koittavat kokoaika tyrkyttää sitä turparemmiä, mutta en halua sitä käyttää.

      Kolme vuotta sitten kun me Epo saatiin niin se oli ollut liian vähäisellä käytöllä minkä takia se oli aika sulkeutunut ja vihainen. Kai se on kuitenkin tajunnut että ei sitä enää hylätä niin se on oikein pirteä papparainen :)

      Poista
    3. Hevoselle on hyvää vaihtelua, vaikka vain välilläkin käyttäisi kuolaimettoa kuolainten sijaan. Taitavat tänäpäivänä suositella, että kuolaintakin vaihdeltaisiin erilaiseen välillä. :)

      Hienoa kuulla, että Epo on piristynyt! Hevosetkin kaipaavat ympärilleen luotettavia ihmisiä ja tekemistä.

      Poista
  4. Kuvassa numero 12 on kyllä niin paljon tunnetta että! Molemmat on onnellisen näköisiä yhdessä olosta :) Ihania kesäisiä kuvia ja fiiliksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo yhteiskuvat ovat ehkä siksi niin täynnä tunnetta (omasta mielestäni myös), kun en tiennyt Helin ottavan kuvia. Tilanteet ovat siis ns. "aitoja". :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.