tiistai 25. huhtikuuta 2017

Makutestissä kivennänen


"Hennon omenainen, vähän lakritsaa, suutuntuma hieman karkea". Rippe pääsi maistelemaan Kirahvi Oy:n Lexa Senior Mineral -kivennäistä, kun saatiin sitä maistiaiseksi. Kiitos siitä!

Omaan nenään tässä kivennäisessä on melko voimakas tuoksu, omenaa, ehkä lakritsaa jne. Rippe kävi syömään suurempia ihmettelemättä, mutta niinkuin videosta voi päätellä, niin vähän alkoi epäilyttää. Kuppi tuli kuitenkin syötyä tyhjäksi. Eli ei tämä Ripen mielestä ole ihan Mineral Plussan veroista, mutta ei sille täystyrmäystäkään tullut.

Seuraavana päivänä mulle kävi moka. Tarjosin taas kivennäistä kupista, mutta Rippe sai ilmeisesti kupista sähköiskun! Voitte sitten arvata, että suistuiko se syömään enää kivennäistä.

Olen sitten lykännyt nappulat sen aamuruuan sekaan ja aamuisin kuppi on ollu typötyhjä. Eli kyllä ne alas menee ainakin, jokaikinen nappula.

Jos kaikki jatkuu syömisen kanssa näin hyvin, niin me siirrytään käyttämättän Lexan rehuja. Eli sitten ruokavalio koostuu seuraavasta:
Lexa Senior Mineral -kivennäinen
Lexa Strukturmix Grainfree -mysli

Rippehän nyt ei käytännössä kamalasti tarvitse mitään väkirehuja, mutta minusta on ihan vaan mukava antaa sille kivennäisen kanssa vähän jotain lisää. Lisäksi Rippe saa MSM + C-vitamiinia, ALCARIA (kunnes se loppuu, en ole huomannut mitään hyötyä), BE-vitamiini. Nämä annan ruiskulla suoraan suuhun.

Heinästäkin otatin nyt suuntaa-antavan analyysin ja se on kyllä juuri ihanteellinen heinä tämmöiselle harrastehevoselle. Sokerikin oli vaan 84! Rippe on saanut sitä nyt 9,5kg päivässä (kuiva-ainetta 7,2kg), koska on pitänyt saada sitä hoikistumaan. Hyvin on kupeista alkanut sulaa ylimääräinen ja koko poni on sulanut. Kaula vaan on ja pysyy!
Valkuaistakin heinästä tulee tarpeeksi. Helppo vaan lisätä heinää liikunnan lisääntyessä.

Liikutushan on nyt tauolla sen ontuman takia. Kipulääke on jo jäänyt kokonaan pois ja tilanne on pysynyt ihan ennallaan. Kaviokuume-epäilyn olen kyllä melko kokonaan hylännyt. Suurimmat epäilyt kohdistuvat siihen oikean etusen polveen tmv. Ja se taas on varmaan seurausta vinosta takaosasta. Joku osteopaatti olisi mielenkiintoinen kokemus!
Nyt olen kävelyttänyt Rippeä maastossa ja ravin epäpuhtaus minusta paranee/loppuu loppulenkkiä kohti. Ei ole mitään kuumotuksia, pulsseja, turvotuksia - ei niin mitään. 


Lanneselkää olen hieronut ja jumpannut. Ensiviikolla tulee eläinlääkäri raspaamaan ja samalla sitten mietitään, että mitä tehdään. Myös iilimatoja on tilattu tallinpitäjän toimesta ja niistä teenkin sitten oman postauksen, kunhan ne saapuvat.





2 kommenttia:

  1. Viime keskiviikkona katsoin ratsastuskentän portilla kun talutit Ripen siitä ohi, ja ainakin siinä kohdassa se käynnissä selkeästi vei sitä oikeaa etusta vähän jäykästi eteen eli yritti taivuttaa polvesta mahdollisimman vähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se tekee, luulen että vika on siinä polvessa. Sehän klinikallakin eniten reagoi.. Nyt se on tosin minusta kävellyt jo rennommin ja paremmin. Taisi se keskiviikko olla eka päivä, kun vein sen pihaa pidemmälle kävelemään.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.