torstai 15. syyskuuta 2016

Pikapäivittelyä


Kävin marsun kanssa tänään vaihteeksi lääkärissä, niin kyselin samalla Ripen mahasta. Ell oli myös sitä mieltä, että olisi varmaan hyvä kokeilla vielä tää mahahaavalääkitys. Cushinghan altistaa mm. mahahaavalle, joten voisi olla peruja ajalta ilman lääkitystäkin. Mistä näistä tietää. Otin nyt kolme tuubia ja puolikas tuubi päivässä. Tulee viikon kokeilu, haen sitten lisää jos tuntuu auttavan. 
 



Ripellä on ollut nyt selän jumien kanssa vähän ongelmaa, kun yöt ovat olleet kylmiä. Se on pääasiassa ollut loimitettuna, mutta välissä meni yksi yö ilman. Seuraavana päivänä selkäfileet olivat todella kovat ja kylmät. Nyt on haudottu loimien alla, eilen käytiin metsäpoluilla jumppaamassa käynnissä ja tänään päätin pitkästä aikaa ohjasajaa, siinä saa hyvin selkää venymään.

Poni kävi kauhean kuumana, varmaan taas virtaa kertynyt, kun eilen oli vaan käyntipäivä ja sitä ennen vapaa. Väistöt sujuivat hyvin siihen asti, kun olisi pitänyt vaihdella suuntaa. Sillä ei ollut väliä kumpaan suuntaan olisi pitänyt mennä, mutta muutos aiheutti vastarintaa. Ja sitä myöten poni oli sitä mieltä, että tee yksinäs. Kuumentuminen purkautui pystyynhyppäämisenä, ilmaan pomppaamisena ja siitä laukalla. Ei ollut mulla mitään jakoa asiassa ja poni painoi tallille mun nauraessa pellolla. :D Kun huomasi olevansa irti, niin häntä nousi lipuksi ylös ja pörinä vaan kuului, kun pappa mennä posotteli koht tallia. 




 

Kävin sitten hakemassa sen takaisin ja viritin ohjat gramaaninkaltaisesti. Johan pysyi näpeissä, vaikka aika kovaa sain silti ottaa. Annoin ponin sitten laukata aikansa ympyrällä pahimmat virrat pois. Sitten siirsin ohjat kulkemaan etujalkojen välistä, jotta se houkuttelisi ponia laskemaan päätään reilusti alas. Toimi hyvin ja ponikin alkoi rentoutua. Lopuksi sitten vielä tehtiin niitä väistöjä vähän.. hah. 



Huomenna on kengitys ja viikonloppuna meillä on juhlat, joten tuskin kerkeän kovast ratsastamaan. Täytyy katsoa jos selkää kerkeisi vähän hieroa taas vähän auki. Edestä selkä on kovasti parempi, mutta takaa se meni uudelleen jumiin, kun pääsi kylmettymään. Välissä se oli jo todella pehmoinen.

6 kommenttia:

  1. Suosittelen kokeilemaan BOT selänlämmittäjää! Sen saa loimeen kiinni tarranauhalla tai loimiyöllä yksistään ja positiivisia kokemuksia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä onkin sen W-healingin loimi ja se on ollut ahkerassa käytössä. Poni oli yhden yön ilman loimea informaatiokatkoksen takia ja selkä meni siitä todella jumiin. Tänään sain sen onneksi taas hierottua auki ennen kengitystä. Oli niin pehmeä ja hyllyvä. :)

      Poista
  2. Sinulla varmaan jos jollakulla on kokemusta erilaisista "mahanhoitotuotteista" niin tiedustelisinkin että onko sinulla kokemusta ekygard-rakeista? Mietiskelen niiden testaamista ehkä enemmän ennaltaehkäisynä kuin suoranaisesti mahahaavan hoitoon

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta tuotteesta mulla ei ole kokemusta, koska se on niin vaikeasti saatavilla. Mutta olen kyllä moneen kertaan sitä katsellut ja miettinyt.
      Joku aiemmin kommentoi blogissani, että hänen vatsahaavahevosensa oli saanut avun tästä Ekygardista (kun oikeat lääkkeetkään eivät olleet tehonneet kunnolla).

      Jos päädyt testaamaan, niin tule toki kertomaan kokemuksesi tuotteesta!

      Poista
  3. Tilasin meidän ellin kautta ekygardia ja vaikka vaikutuksista ei vielä mitään voi sanoa niin yksi juttu on jo varmaa, se on vissiin todella todella hyvänmakuista! Minun vanhukseni nimittäin on nirso. Siis niin nirso että se ei suostu syömään muuta kuin kauraa. Olen koittanut (kohta kahdenkymmenen) yhteisien vuosiemme aikana varmaan kaikki markkinoiden rehut läpi ja mikään ei maistu. Syötin nirsokkeelle tässä vasta psylliumkuurin ja sörsseli mihin psylliumin kätkin oli varsin legendaarinen, siinä oli mm raastettua porkkanaa, monta piparkakkua mössönä, tiettyä vuosia käyttämämme vitamiiniliuosta mikä on herkkua jne jne :D ja ekygardia se syö pelkältään! Wau. Tuollaisen hevosen kanssa rehun maistuvuutta todella osaa arvostaa. Halleluja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halleluja tosiaan. Tiedän nimittäin tunteen, mitä tulee nirsoon hevoseeen. :) Hyvä tietää, että tämä voisi jopa mennä alas..

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.