sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Koska hevonen on laumaeläin...



Ripellä on nyt sitten tarhakaveri. Päätettiin nyt sitten jossittelun ja jahkailun jälkeen laittaa Sisu Ripen kaveriksi ja katsoa mitä tulee. Rippe tietysti tapansa mukaan linnottautui selkäni taakse ja kun poistuin tarhasta se jäi portille "ota minut heti pois täältä" -ilmeellä.
Haettiin heinää laatikkoon, että nähdään ruokailutilannekin. Sisu meni syömään ja Rippe hätäili ympärillä, muttei uskaltanut laatikolle. Kävin taluttamassa sen laatikon luo ja näin se uskalsi siinä syödä. Mutta hetken päästä se aina poistui laatikolta, eikä sitten enää ominpäin uskaltanut takaisin. Hohhoi. Ja Sisu ei tehnyt mitään. Söi vain. 





Raahattiin sitten viel Sisun heinäastia tarhaan, että on molemmille oma ruokapaikka. Illalla Rippe oli kuitenkin uskaltautunut Sisun kanssa samaan itsekin. Tänään ponilla oli kupeessa purujälki ja se väistää Sisua entistä tarmokkaammin. Sisu ei onneksi aja Rippeä, eikä ahdistele, antaa ruokarauhan ja on muutenkin minusta ihan oivallinen pomo. Rippe vaan on niin kamalan arka ja väistää ohikävelevää Sisua ravilla tai laukalla..

Toiveissa olisi, että Rippe tottuisi ja rauhoittuisi. Koska hevosen on parasta kaverin kanssa - se vähentää stressiä ja tekee onnelliseksi. Niin ne ainakin väittää. Rippe saattaa ainakin tällähetkellä olla asiasta eri mieltä... Ja niin ilmeisesti sen mahakin - tänään oltiin taas pyllypyykillä pitkästä aikaa.
Harmi kun sitä ei voi laitumeen laittaa, siellä se saattaisi helpommin päästä tutustumaan muihin, kun ruuasta ei tarvitse kilpailla ja tilaa on enemmän.



Kintereiden ruvet tulevat makaamisesta, sen paljasti toiseen suojaan jäänyt kurajälki. Edelleen suojien pysyminen on hiukan epävarmaa ja ne vaatinevat vielä lisäsuunnittelua. Mutta kintereet näyttävät jo paljon paremmilta. 





Rippe on myös palannut liikunnan pariin tauon jälkeen. Eilen menin erittäin nopeasti askellajit läpi kentällä ja poni tuntui aivan sairaan hyvältä ratsastaa. Tänään sitten käytiin vähän päästelemässä maastossa, pari pidempää ravipätkää ja yksi oikein reipas laukkapätkä, muuten sitten lähinnä käveltiin. Käytiin ihan uudella reitillä, siellä oli ihana pehmeä pohja ja loivia pitkiä nousuja.

Rippe kävi jotenkin todella kierroksilla ja hirnui koko lenkin. Nähtiin kaksi hevostakin lenkillä ja kummankin perään se hirnui aivan vimmatusti, pomppi ja loikki. Ravurin mennessä ohi se hirnui kovaa, keräsi valtavasti kierroksia, puhalsi sieraimista ilmaa kiihdyksissä ja koetti lähteä rynnimään.. Ja loppumatkan kipitteli jännittyneenä ja vähän väliä hirnuen kotiin. Että ota tosta nyt jotakin selvää. Heh.




6 kommenttia:

  1. Rippessä on aika paljon samaa kuin Mandyssä. Me nähtiin kerran shettis ja ravuri yhdessä lenkillä. Mentiin jonkin aikaa ihan puhdasta passagea hirnuen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Nämä on kyl jotain sielunkumppaneita keskenään! :D

      Poista
  2. Sopivan tarhakaverin löytäminen voi olla joskus todella vaikeaa. Jos Ripellä alkaa olla kovin paljon puru- tai potkujälkiä, niin sitten kannattaa miettiä kaverin vaihtoa, se on minun neuvoni, toivottavasti et siitä loukkaannu. Meidän heppahan sai aivan kauheita jälkiä viime syksynä silloisen tarhakaverin kanssa, oli jatkuvasti pää verillä. Ja ruhjeet olivat ihan oikeasti pahoja, eivät mitään pintanaarmuja. Vaihdettiin sitten kaveria ja nyt ei ole ollut mitään ongelmia. Melkoista tasapainoilua on löytää hyvä ratkaisu hevoselle, kuitenkin sitä haluaisi, että ne voisivat elää mahdollisimman hevosmaista elämää ja olla toisten hevosten kanssa - mutta aina se ei ehkä onnistu. Toivon kovasti, että Rippe ja Sisu tulevat hyvin juttuun tai jos eivät tule, niin löytyisi joku sopivampi kaveri sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole Ripellä ollut tuon yhden purujäljen jälkeen mitään. :) Ja päivä päivältä on pojat lähentyneet toisiaan, kun Sisu on niin äärettömän kohtelias johtaja! Tänäänkin oli päästänyt Ripen ensin heinälaatikolle, käynyt haistamassa ja siirtynyt sitten toiseen paikkaan syömään. Ja Rippe ei ollut lähtenyt karkuun ollenkaan!

      Joskus kyllä tuntuu, että on tämää aikamoista tasapainoilua.. Ja usein asiat on kovin pienestä kiinni, että milloin natsaa ja milloin ei.

      Poista
  3. Multa löytyisi ylimääräiset käyttämättömät kinnersuojat. Laita sähköpostia, jos kiinnostaa (lap.lehtinen@gmail.com)

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.