keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Auringon palvojat ja nirso poni



Ihanan aurinkoiset päivät ovat hellineet meitä tällä viikolla. Ripellä tosin on vähän kuuma pitkähkössä karvassaan. Elättelen kuitenkin vielä toiveita, että karva lyhenisi kesäksi. Ainahan meillä on klipperi jos tarvetta tulee.

Maanantaina mentiin Ripen kanssa kentällä semmoinen palautteleva liikutus. Koetin saa ponia venyttämään alas. Kovasti tuntui olevan taas tarvetta tuijotella ja katsella kaikkea muuta, mutta kyllä mulla lopulta oli tosi kiva poni alla. Rippe on nyt ulkona 24/7 ja se kyllä tuntuu, poni on paljon notkeampi alusta asti. 




Tiistaina oli vapaapäivä ja kävin vain siivoamassa tarhan ja syöttämässä ruuan. Tai oikeastaan yritin syöttää. Rippe on ollut nyt ihan käsittämättömän nirso, ei meinaa millään upota. Ja jos tänään uppoaa, niin huomenna sama ruoka saattaa olla ihan nounou. Kivennäinen varsinkin on takunnut. 

Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, ettei Ripen vähähiilarinen ruoka vähentää vaihtoehtoja makumaailmassa merkittävästi. Lähes kaikki myslit sunmuut herkut on poissuljettuja ja en oikeastaan haluaisi antaa sille sitä desiäkään kauraa (mikä nyt on ollut ainut kelpaava objekti ruokinnassa).
Tänään kävin hakemassa kaupasta vehnälesettä (koska ei viitsi aina ostaa 20kg:n säkkiä vaan todetakseen, että ei kelpaa). Ainakin tänään se osoittautui erittäin hyvin maistuvaksi. Sen seassa meni kivennäisetkin.

Eihän Rippe nyt paljon syökään, kun heinälläkin pysyy liian hyvässä kunnossa (sitäkin on nyt vähän vähennetty), mutta yrtit, kivennäinen ja oluthiiva olisi kiva saada alas.




Tänään käytiin reilu 8km:n lenkki ilman satulaa. Otettiin jonkin verran ravia ja laukkaa, suurin osa kuitenkin käpöteltiin. Käytiin vähän katsomassa liikennemerkkejä "kaupungissa". Rippe käyttäytyi muuten hyvin, mutta suojatiellä se ei olisi malttanut odottaa omaa vuoroaan, vaan alkoi kiukuttelemaan keulimalla.. :D Onneksi kiltti taksikuski päästi meidät välissä - satuttiin paikalle pahaan ruuhka-aikaan ilmeisesti.

Mietiskelin, että jos huomenna menisi kentällä, niin perjantaina voisi käydä heittämässä sen pitkän lenkin taas uudelleen. Tilasin Ripen lännensatulaan uuden, viileämmän padin. Se saapunee joskus ensiviikolla. Siihen asti täytynee käyttää koulusatulaa.





4 kommenttia:

  1. Meidän nirso 24-vuotias pv-papparainen syö mielellään racing selectediä,joka on vähähiilihydraattista. Liotetaan rehu vaikka se kuuluisi syöttää kuivana. Heppa syö sen paljon mieluummin liotettuna. Saadaan sekoitettua selectedin joukkoon myös greenlineä, jota heppa ei suostu muuten syömään. Hevosella on ollut aikaisemmin ongelmana talviaikana ripuli ja kevättä kohti laihtuminen. Nyt kun saatiin lisättyä rehun joukkoon reilu annos greenlineä, hevosen maha on pysynyt tosi hyvänä koko talven, eikä se ole laihtunut oikeastaan yhtään. T.Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Meillä on ollut syötössä myös Selected, mutta ei maistunut kovinkaan hyvin. Saattaisi ehkä puurona mennä nykyään. Taisin silloin vaihtaa sen pois juuri siksi, että halusin antaa ruuan kuivana ja tarvitsin vielä enemmän valkuaista. Toisaalta karsastan sitä pellavarouhetta, kun se selkeästi pistää mahaa enemmän sekaisin.

      Greenlinea Rippe onkin syönyt, vaan ei maistu sellaisenaan. Meillä ei ole nyt laihtumista ollut, kun nykyisen tallin heinä on niin hyvää ja lehtevää. Olenkin oikeastaan joutunut pyytämään, että vähentävät vähän heinää.. Heh. Aiemmin kuivalla heinällä Rippe oli kokoajan vähän sillä rajalla, että meneekö liian solakaksi. Siksikin tuo vetinen lanta on vähän ongelma, kun ruokamäärää ei voisi hirveästi lisätä ja ihan parilla desillä esim greenlinea ei oikein saaavuta toivottuja tuloksia.

      Poista
  2. Onpa kiva että pystytte tekemään tuollaisia pitkiä lenkkejä ja uskallat laukatakin ilman satulaa - minä en taitaisi kyydissä pysyä ja liikenteen seassa varsinkin poni alkaisi hörhöillä... Oispa meilläkin kunnon maastot, mutta kaikkea ei voi saada. Toivottavasti ruoka alkaa maistua Ripelle ja kohtahan on kesäkin, saa vihreää, mahtaako Rippe mennä laitumelle???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maastot on meillä kohdallaan, ihanaa kun saa kunnon lenkkejä tehtyä ja suurimmaksi osaksi hyvillä pohjilla. Rippekin kyllä välillä hörhöilee, mutta onneksi olen jo aika hyvin oppinut tuntemaan sen metkut. :)

      Nyt on ainakin muutaman päivän kivennäinen mennyt alas leseen seassa, toivottavasti jatkossakin.

      Rippe ei pääse laitumelle (ja tällä tallilla muutkaan eivät ole menossa), mutta narun päästä se saa vihreää maistella.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.