tiistai 11. maaliskuuta 2014

kahdeksan minuuttia Taavia liikkeessä

Videoin hieman tämän päivän kenttäratsasteluja ja päätin myös jakaa videon teidän kanssa, koska Taavista on aika harvoin tällaista materiaalia ollut tarjolla. Se on täysin sensuroimaton, siinä on kaikki räpellykset sellaisina, kun ne oikeasti tapahtuivat. ;) Kelailkaa tylsien kohtien ohi (kun Taavi kävelee) ja kun mitään ei näy (tolpan päässä oleva kamera ei ikävä kyllä osaa liikkua kohteen mukana).
Videosta löytyy myös vasemman laukan nosto ja vieläpä eri kulmasta, kun ennen! Wuhuu! Tekisi mieli tuulettaa, niin helppoa se nykyään on.

Yksi väärä laukka vasempaan kierrokseen tuli ratsastuksen alkupuolella (ei videolla), mutta kun täti kyydissä muutti ahterinsa painopistettä ja teki selkeämmän puolipidätteen, niin jo löytyi vasenta laukkaa.  Taavi jaksa nykyään kantaa laukkoja jo ympyröillä ja pitkiä pätkiä. Epäilen, että kärryajelut ja ohjas-ajo on olleet sille pelkästään hyväksi!
Oikean laukan sain nousemaan myös käynnistä, mutta harmikseni vain ekalla kerralla se onnistui kokonaan ilman raviaskelia. Muutenkin Taavi tuntui väsyvän melko nopeasti, ei niinkään fyysisesti, mutta henkisesti on raskasta olla edes kohtuullisen reipas ja yhteistyöhaluinen näin pitkään. ;) 


Puolipidätteitä en saanut tänään niin hyvin läpi, kun olisin halunnut ja mitä enemmän niitä junnasin ja koetin säätää, sitä vähemmän Taavi "nousi" niiden voimasta ylöspäin. Ja tämä näkyy sitten suoraan esim. väistöissä, jotka lähinä hyytyivät kasaan (kun yritin tehdä puolipidätteen) tai olivat kummallista luikertelua. Toisina päivinä ollaan saatu ihan sujuvaa väistöä molempiin suuntiin, mutta se vaatii paremman eteenpäinpyrkimyksen. Osasyy tähän kaikkeen on vieressä hengailevat kaverit, ne vievät paljon huomiota ja niiden kohdalla pitäisi aina saada hidastella. Tosin Taavi taisi lopulta uskoa, että hidastelu ei ole sallittua.  

Ja mikä parasta, kupeet eivät hionneet! Taavi oli muutenkin melko tyytyväisen oloinen suurimman osan aikaa ja otti komentamisenkin hyvin vastaan. Kelpo suoritus siis. :)






Youtube muuten ilmoitti, että videon kuva näyttää heiluvan. Aika hyvin, kun kamera tosiaan oli tolpan päällä. :D

2 kommenttia:

  1. 12 sekuntia videoo ja jo on pakko huutaa että WHAAAAT, onpa ihana kesäkuntoinen kenttä! Nouu! Mekin tahotaan! Täällä kentän tilalla on luistinrata. Onneks on toki maneesi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D tätä on koko talvi pidetty tosi hyvässä kunnossa ja jurruutettu semmosella jyrällä, on kyl mahtavaa kun saa mennä jo sulalla kentällä. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.