perjantai 24. tammikuuta 2014

Viikon kuulumisia, tandemratsastusominaisuuksien testausta yms.


.


Viikko on mennyt niin hujauksessa, etten ole kerennyt tänne blogin puolelle mitään raportoida. Kuvat sain jo eilen muokattua, niin tänään kerkeää ehkä kirjoitella jotakin.

Maanantaina käytiin K:n kanssa tallilla illasta. Koetettiin laittaa Taaville toppaloimea, kun minusta on niin kylmää öisin. Ensimmäinen loimi oli pieni... Ostin sen kesällä käytettynä, enkä ole raaskinut sovitella sitä ennen viileämpiä kelejä. Harmittaa, koska se on tosi kiva loimi, lämpimän oloinen, ohut toppaus (ehkä 100g) ja fleecevuori. Silti loimi on aivan käsittämättömän kevyt. Merkki oli Jackson, päällinen pehmeää kangasta, joka kuitenkin piti vettä. Vaikka loimi oli kokoa 145, se ei meinannut millään mahtua edestä kiinni ja näytti lähinnä makkarankuorelta. Muotoilu oli juuri sellainen, että kapealle hevoselle tämä sopii kun nakutettu. Se on nyt jo myyty ja lähtee tänään uuteen kotiin, niisk..

Toinen kokeiltu loimi oli ohuehko (ehkä 200g?) liukaspintainen ja -vuorinen toppa, se kyllä sopi päälle, mutta Taavi oli jo pukemisvaiheessa kyllästynyt loimitukseen. Lisäksi kymmenen minuutin jälkeen kokeilin kädellä loimen alta ja aikasen lämmintä oli.. Liiankin.. Riisuin siis loimen ja Taavi palasi tyytyväisenä ulkoilemaan nakuna.
Tuskin siis onkaan tarvetta ostaa paksumpaa ulkotoppaloimea, pärjätään varmasti tuolla ohuella ja tarpeen mukaan sitten kuoriloimi päälle. 






Tiistaina kävin tallilla päivällä kääntymässä ja moikkaamassa Taavia. Koetin juottaa sille kauraleseellä maustettua vettä, tosin Taavi kaatoi sen maahan. Laitoin hevosille heinää, kun säilöpaali oli päässyt loppumaan. Sekoitin myös heinäastioihin oljen ja heinän sekoitusta, jotta se hidastaisi syömistä vähän. Lisäksi ripottelin heinävanoja tarhaan, saavat kävellä ja etsiskellä.  Taavi sai tietenkin syödä heinien jaon ajan tarhan ulkopuolella omasta kasasta, erikoiskohtelua. ;) Ihanaa, kun on sellainen tallipaikka jossa heinää saa hevosille lisätä jos se on loppu.
Siivoilin samalla pihaton ja lisäsin sinnekin vähän olkia.






Keskiviikkona ystäväni Sanna tuli tervehtimään meitä. Mietittiin siinä sitten, että mitä tehtäisiin ja Sanna ehdotti vähän vitsillä tandem-maastolenkkiä. Kerroin sitten, etten ole uskaltanut kokeilla, mitä Taavi siitä sanoo. Olen nimittäin kerran saanut melkoiset pukkisarjan aikaseksi, kun istahdin liian taakse. En olisi koskaan uskonut, että Taavi voi pukittaa niin kovaa ja korkealle. Lensin kaulalle alta aikayksikön ja melkein tipahdin kokonaan. Ja myöhemminkin Taavi on ollut aika herkkä kimpaantumaan jos vahingossa istahtaa liian taakse.
Päätettiin sitten kuitenkin, että kokeillaan mitä tapahtuu... Hullua joo. Kipusin ensin kyytiin ja sitten Sanna vei tuolin Taavin viereen. Taavin ilme oli näkemisen arvoinen, se katsoi Sannaa aivan kun sanoen: Täällä on jo yksi, paikka varattu! :D Sanna kuitenkin pääsi kyytiin eikä Taavi näyttänyt mitään merkkejä ärsyyntymisestä ja tai epämukavuudesta, joten lähdettiin lenkille.

Käytiin lyhyt lenkki maastossa Taavin lempisuunnassa ja Taavi oli tosi reipas. Tallitiellä kotiinpäin halusi itse ottaa ravia ja pikkupätkä laukkaakin me mentiin. Ei tuntunut olevan moksiskaan isosta painolastista selässään. Tallilla se saikin oikein kunnolla leipäpalkkaa. :) Harmi, ettei tallilla ollut ketään ottamassa todistusaineistoa tästä kokeilusta.

Aloin sitten miettiä, että voisi siihen "pukkinappulaan" olla syynä vatsan huono kunto? Silloinhan Taavi oli myös kädellä kokeiltaessa kiukkuinen ristiselän päältä. Nyt se ei näyttänyt yhtään mitään merkkiä, että sen olisi paha olla. Ja se kyllä näyttää sen, se ei jää keneltäkään huomaamatta.

Tandemratsastusominaisuus: Läpäisty!



Tappaja-Taavi Sannan ikuistamana. Tätä puolta harvempi siitä näkee. :D Tässä on menossa kauralesevelli naaman eteen, tosin vasta kun ilme on pikkaisen aurinkoisempi..

Torstaina menin päivällä tallille, mutta sinne ei tullut vettä lainkaan. Joku osa oli hajonnut ja oli parhaillaan korjattavana. Taavi ei siis saanut lämminta kaurajuomaansa ollenkaan. Se tuli höristen portille vastaan ja ajattelin, että mennään kentälle harjoittelemaan hanskatemppua jne.
Taavi ei kuitenkaan ollut oikein sellaisella tuulella, vaan kyllästyi heti, kun namia ei alkanut kuulua (kun yritin siis päästä tempussa eteenpäin). Muita jo opittuja temppuja se teki mielellään ja väistöharjoitukset sujui myös hyvin, muuten se oli vähän mökö. Otti vain aurinkoa portilla pää nuokuksissa. Mittasin kuumeenkin, mutta ei sitä ollut.





Vein sitten Taavin takaisin ulos ja samalla tarkastin pihaton, niinkuin aina. Taavi tuli perässä pihattoon ja meni vesikupille ja alkoi tuijottaa minua. Menin katsomaan ja huomasin, että vesiastia oli jäätynyt! Se oli siis varmaan tässä samassa vesihässäkässä naksahtanut pois päältä. Taavi tuijotti minua sen näköisenä, että "tämä on jäässä, tee jotain".

Hain rautakangen ja toivoin, ettei saavi olisi vielä umpijäässä. Taavi seisoi edelleen astian vieressä korvat hörössä odottaen, missä vaiheessa vesi alkaa taas olla juomakelpoista. Kova sillä oli luotto, että minä siinä onnistun.. :D Onneksi vesi oli kerennyt jäätyä vain osittain ja alta paljastui paljon sulaa vettä. Taavi tulikin heti juomaan ja joi paljon. Sentakia se varmaan oli vähän vaisu, raukalla oli jano!
Kävin vielä napsauttamassa paljun takaisin päälle ja ongin suurimmat jäät kupista vettä jäähdyttämästä. Siivoilin muutenkin pihaton ja levittelin olkia vähän paremmin.


Tänään ajattelin vähän taas askarrella kaulanarun kanssa kentällä. Ehkä siitä vielä saisi jotain, kun jaksaisi vähän aktiivisemmin harjoitella. Liian kylmä on mihinkään muuhun, vaikka se lupasikin lämpenemistä. Täälläpäin oli kylmin yö varmasti koko tämän talven aikana; -24 astetta. Päivisin aurinko jo ihanasti lämmittää, hevosen karvasta sen huomaa hyvin, kun auringon puolella ollut kuve on mukavan lämmin.




Ainiin! Taaville on klinikka-aika taas varattuna kuukauden päähän, se on tosin vain hammaskontrolliin ja sitten otetaan se ACTH-koe uudelleen. Mielenkiintoista nähdä, onko uusi elämä vaikuttanut lukemiin. Ainakaan Taaville ei ole ollut mitään oireita nyt.

Ja uudet lukijat; kiitos ja tervetuloa! Jättäkää toki kommentteja!

2 kommenttia:

  1. Hyvin voi olla ollut mahavaivoista kiinni että aiemmin on pukittanut. Ristiselkä on yksi alue joka helposti oireilee kipeän mahan takia. :)

    T. Noora

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.