sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Ohjasajopäivä


Tänään Taavi on ollut  jo pirteämpi ja oma itsensä. Se ei ollut kuulemma makoillut päivän aikana, oli ollut tarhassakin kiinnostunut ympäristöstään ja komentanut kavereita normaaliin tapaan. Leikkituokio Maunon kanssa ei vielä ollut kiinnostanut. Illalla se tosin jo leikki vähän Maunonkin kanssa, joten eiköhän tässä parempaan päin olla menossa. :)

Otin Taavin harjattavaksi ja tallinomistajan kanssa sovitettiin sille Kamun valjaita ja kärryjä.. No ei ollut valjaat ihan sopivat, pikalukot jäi kuulemma liian ylös. Eikä Taavi kyllä meinannut mahtua kärrynkään väliin, melkein otti kupeisiin kiinni.. :D Eli se on ostettava omat vehkeet jos meinaa ajella.

Laitoin sitten meidän oman silan ja lähdin ohjasajamaan kentälle. Taavi oli hyvin kuulolla. Raviin ei meinannut alkuun siirtyä millään, mutta vauhtiin päästyään oli tosi hyvä Taaviksi. Laukatkin nostettiin molempiin suuntiin, se on vielä vähän hankalaa, kun Taavi vaatisi niin paljon kannustusta ja se on juostessa vierellä vähän vaikeaa. Ratsain kyllä laukka nousee paljon paremmmin. :) Pyysin aika paljon ravia ja Taavi alkoikin selvästi loppuajasta jo "väsyä", ei ehkä fyysisesti, mutta henkisesti. Lopeteltiin sitten hyvään pätkään, mentiin me kuitenkin yli puoli tuntia luulisin. Omistajalle tuli ainakin kuuma.. Ja kyllä se Taavikin ainakin vähän puuskutti. ;)

Taavi sai syödä taas psylliumjauheen pellavan seassa ja sitten vein sen takaisin ulos. Lisäilin pihatoon olkia ja sitten vietiinkin jo pojille iltapuurot. Taavi on oppinut käyttäytymään tosi hyvin ruoka-aikana, se ei enää ryysää, hätäile, nakkele niskojaan eikä puhise. Se väistää ja sen mielentila on melko rauhallinen kokoajan. Ihanaa edistystä! Niin se vaan alkaa hevonen tasoittumaan, kun säännöt on sille selvät.


 

Tämä ohjasajo täytyy ottaa kuvioon nyt ainakin kerta viikkoon, se on hyvää liikuntaa meille molemmille. Nyt kun se toimii, se on myös ihan hauskaa ilmeisesti molempien mielestä (varsinkin jos välillä saa palkkaa, sanoo Taavi). Lisäksi tämä on varmasti Taavin jaloille parempi tapa jumppailla kentällä, kun en ole painona kyydissä, se saa käyttää kehoaan paremmin. Ja mikä parasta; se liikkuu ja tottelee paremmin (laukka poislukien), kun olen maassa ohjien päässä.

Muutenkin olen nyt taas enemmän innostunut Taavin liikutuksesta ja esim. kaulanarulla ratsastus on projektina. Olen päättänyt, että sitäkin harjoitellaan ainakin kerran viikossa. Loput ajat sitten käytetään maastoiluun, mutta mitään paineita ei näistä liikutuksista edelleenkään oteta. :)

2 kommenttia:

  1. Oi, mulla on ollut ohjasajo myös haaveena lähiaikoina mutta täytyy saada siltä virta minimiin ensin. Päätin tässä jokunen aika sitten, että hommaan Laikulle ajokamat ja opetan sen ajolle. Alustavasti täytyy saada tämä likkakin opetettua ajopuuhiin, mutta onneksi ollaan ravipainotteisella tallilla ja apua on jo luvattu :) Jostain syystä tykkään kovasti erikoisemman värisistä hevosista kärryjä vetämässä, Taavikin näyttää niin hienolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjasajo on kivaa! Itse sain kipinän, kun kävin kesällä sellaisen yhden päivän kurssin asiasta. Innostus laantui, kun Taavi ei toiminutkaan... ;) Nyt se on parilla kerralla toiminut uskomattoman hyvin. Älyttömän hauskaa ja hevoselle se antaa enemmän tekemistä kun tavallinen juoksutus (ja nivelien rasitus pienenee, kun hepoa voi suoristaa ulko-ohjalla).

      Omat kärryt kovasti polttelisi, olisi ihanaa päästä ajelemaan. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.