torstai 6. kesäkuuta 2013

Leppoisaa

Taavilla on ollut melkein hävettävän helppoa ja leppoisaa viimepäivinä.. En vain ole jotenkin kerennyt tai jaksanut lähteä sen kanssa lenkille. Kannan hirveän huonoa omaatuntoa liikutuksen vähyydestä, vaikka järki sanoo, että se liikkuu tarhassakin enemmän kuin moni hevonen. Silti..
Eikä meno tule loppuviikostakaan paljon paranemaan. Mahavaivoja ei kuitenkaan ole ollut. Olen nyt lisännyt veden määrää ja tarjoillut Greenlinen löysänä vellinä. Josko Taavi on juonut liian vähän viime aikoina. Seurailen vielä tilannetta.



Olen kyllä käynyt joka päivä puuhailemassa Taavin kanssa, joten hylättynä ei ole tarvinnut olla. Se onkin ottanut minut joka päivä suurella hörinäilolla vastaan, kun tietää pääsevänsä vihreää syömää ja puuhailemaan hauskoja juttuja.
Tiistaina käytiin syöpöttelemässä lähiympäristössä, laitoin pelkän riimun ja yhden narun. Taavi toimi yllättävän hyvin, yhtään kertaa se ei esim. kiskonut päätä väkisin alas tai lähtenyt väärään suuntaan. Raippa antoi tarvittaessa vähän lisätukea ohjaukselle. Alettiin myös harjoitella uutta temppua ja Taavi yllätti minut totaalisesti. Se alkoi nimittäin heti ymmärtää tempun idean ja oli tosi mielellään kokeilemassa, että millähän jutulla tällä kertaa leivänpala tipahtaisi naaman eteen. Tarkoitus on siis opettaa Taavi "hymyilemään".

Keskiviikkona meillä oli lastausharjoitukset pitkästä aikaa. Meni ihan sujuvasti, joten ei kauaa sitten viitsitty harjoitella, ettei ala tulla ongelmia. ;) Lisäksi syötiin vihreää ja harjoiteltiin taas vähän temppuja.

Torstaina kävin vaan hakemassa tallilta kypärän ja onnistuin tekemään sen Taavilta salaa. :D Koska jos Taavi kuulee, se tulee portille odottamaan, enkä raaski jättää sitä sinne. Varasin kyllä mahdollista rapsuttelutuokiota varten vähän aikaa, mutta annoin sitten asian olla, kun ruuna oli kamujen kanssa ihan tyytyväisenä.

Kävin sen sijaan Heidin luona ratsastamassa hänen hevosellaan Maamerkillä. Oli ihanaa päästä välillä vähän erilaisen hevosen selkään. Saatiin myös maastoseuraa Essi-hevosesta omistajansa kanssa, Heidi otti ratsukseen pyörän. Oltiin maastossa varmaan puolisentoista tuntia ja meillä oli todella hauskaa! Heidi on tuttu niiltä ajoilta, kun ostin Elmon, Maamerkki oli silloin Elmon tallikaveri ja samalla omistajalla, kun Elmokin. Yhteydenpito meidän välillä on pitänyt vuodesta toiseen, vaikkakin harmittavan harvakseltaan, nyt koitetaan ryhdistäytyä sen asian suhteen!



Maamerkki vuonna 2010, jolloin olen viimeksi ollut tamman selässä. :)

Huomenna olisi kovasti tarkoitus keretä omankin hevosen selkään, lauantaina on alunperinkin suunniteltu vapaa. Meillä olisi Erämessut ja sen jälkeen iltamenoa, joten päivä on ihan täysi. Sunnuntaina menen ohjasajokurssille! Siinä voisi olla Taavillekin ihan sopiva liikuntamuoto.


PS: Käykäähän lukemassa Salaman ja Duken blogista Marjutin kirjoittaman juttu "Positiivista Elämää", erittäin hyvä kirjoitus.

1 kommentti:

  1. Haaste sinulle http://penaponi.blogspot.fi/2013/06/haasteita.html

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.