maanantai 24. kesäkuuta 2013

Haaste!

Sain Sannalta haasteen jo hyvän aikaa sitten, mutta en ole kerennyt sitä kirjoittaa. Nyt käsi paketissa on ollut aikaa, joten tässä tämä viimein on.

Haaste kuuluu näin:


"Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, jolla on alle 200 lukijaa. 


Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 
Pitää myös vastata haastajan 11 kysymykseen. 
Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 
Haasteeseen pitää valita 11 bloggaajaa, jolla on alle 200 lukijaa. 

Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 
Ei takaisin haastamista!"

11 faktaa minusta: 

 
1.  Pelkään epäonnistumista, pelkään niin paljon, että olen todella huono kokeilemaan mitään uutta, varsinkaan jos joku näkee. Ennen olin myös hyvin ujo, mutta olen saanut rutkasti itsevarmuutta lisää.


2. Pidän itseäni ihmisten kanssa pitkäpinnaisena, kuuntelen kauan kaikenlaista ilkeilyä yms., mutta sitten, kun kuppi kaatuu, se kaatuu kunnolla. Silloin satan sanoa paljon sellaista, jota en tarkoita. 

3. Maistan melkein kaikki hevoselle ostamani ruuat. Pitäähän se tietää, mitä se syö. :D


4. Inhoan soittamista, en tiedä mitään kamalampaa. Ihan oikeasti. Jos tiedän, että minun pitää soittaa jollekin (varsinkin vieraalle), tsemppaan itseäni siihen pitkään ja hermoilen asiaa etukäteen. Kirjoitan usein kaiken paperille nimestäni lähtien, jotten mene sanoissa sekaisin.

5. Kohdasta neljä johtuen, tykkään hoitaa asiat ja ajanvaraukset kasvotusten.

6. Olen äkäinen ollessani nälkäinen tai jos syöminen venyy liian pitkälle. Aika usein meillä kotona kuuleekin kysymyksen "oletko syönyt" tai "otatko suklaata", kun alan kirota jotain asiaa. ;)

7. Olen Coca-Cola-addikti. Välillä pääsen siitä eroon, kunnes taas huomaan ostaneeni kaupasta Colaa. Muut cola-juomat eivät vedä vertoja aidolle.


8. Pureskelen kynsiä. Olen pureskellut niitä aina, eikä tapa ole saatu kitkettyä. Ainoastaan geelaus saa minut lopettamaan, mutta ne tulevat arkikäytössä armottoman kalliiksi, eivätkä ne pysy silloin, kun olen töissä (puhdistusaineet liuottavat ne). 




9. Noudatan pääpiirteittäin gluteenitonta ruokavaliota, vaikkei minulla ole keliakiaa. Pitkään jatkuneet mahaongelmat ovat kadonneet, nykyään voin syödä silloin tällöin viljoja. 


10. Olen välillä ärsyttävän epäileväinen ja nirso eri ruokien suhteen, enkä uskalla esim. ravintolassa maistaa mitään kovin erikoista. Otan melkein aina tuttua ja turvallista, hyväksi havaittua. Ärsyttää, jos uusi ruoka onkin pahaa. ;)


11. Sensijaan en ole kovinkaan tarkka hygienia-asioista tai ruokien parasta ennen-päiväyksistä, enkä pelkää pöpöjä. Olenkin aniharvoin kipeänä.





11 kysymystä:

1. Pisin aikasi ilman hevosharrastamista?

- Varmaankin silloin, kun myin Elmon pois. Elmo oli ylläpidossa toukokuusta ja lähti heinäkuussa virallisesti uuteen kotiin, mutta tein vielä kuukauden verran tallihommia Elmon lähdettyä. Sen jälkeen pidin taukoa syksyn ja talvella kävin muutaman satunnaisen kerran ratsastamassa tutun hevosella. Kun kesä taas tuli, niin into kasvoi takaisin.. :)

2. Jos saisit 500 euroa ylimääräistä joka kuukausi tässä elämäntilanteessa, kuinka käyttäisit sen?

- Säästäisin jos vaan mahdollista ja laittaisin toiselle tilille, jotta saisin opintolainani maksettua kokonaan pois. Luulen kuitenkin, että ostelisin myös paljon kaikkea ihan turhaa ja ehkä jotain tarpeellistakin...

3. Miten suhtaudut autoosi?

- Olen siihen erittäin kiintynyt! :D Olen ajatellut ajella sillä niin kauan, kun vaan mahdollista. En osaa kuvitella muuta autoa itselleni ja eron hetki tuntuu surulliselta edes ajatella. Se on lisäksi muutenkin ihan tarpeeksi hyvä auto; se on tarvittaessa tilava, mutta kuitenkin kompaktin kokoinen ja siinä on ilmastointi. 





4. Kuva joka on sinulle erityisen tärkeä?

- Niitä on varmasti monia ja eri kuva tuntuu erityisen tärkeälle eri tilanteissa. Yksi tärkeimmistä on varmasti kuva (tai kuvat), joissa jätän Elmolle jäähyväiset sen jo mentyä. Se kuva tulee julkaisuun ihan pian, joten en laita sitä tähän.


5. Oletko merkkiuskollinen hevos-/ratsastusvarusteiden suhteen?

- En oikeastaan. Käyttötavarat ostan mahdollisimman halvalla, koska ne ovat kuluvia. Tottakai kiinnitän huomiota myös istuvuuteen. Yleensä tavaroissa ratkaisee niiden hinta ja mukavuus. Pelkästä merkistä en maksa jos en koe sen tuovan tavaralle esim. rutkasti lisää kestävyyttä.

6. Millä satulalla ratsastat?
- Stubben Artus-estesatulalla, ostin sen kun halvalla sain.. :D Haaveilen tosin jo pehmeämmästä ja ehkä synteettisesti satulasta. 






7. Pahin onnettomuutesi/loukkaantumisesi hevosten kanssa?

- Olin tähän vastannut jo aiemmin, ettei minulta koskaan ole murtunut luita, mutta... Tässä sitä nyt ollaan. Siltikään en pitäisi tätä pahimpana onnettomuutena, edes kipu ei ole ollut pahimmasta päästä.

Yhden kerran Elmo on viskannut minut laukkapätkän jälkeen päin puuta, jolloin menetin tajuntani hetkeksi, lisäksi kerran olen tippunut puron ylityksessä alaselkä edellä sepelille. Se teki aivan armottoman kipeää ja koko alaselkä oli täynnä naarmuja ja mustelmia. Hetken aikaa makasin maassa ja mietin, toimiiko jalat ja kädet. Kotimatka oli pitkä ja tuskainen. Selvisin mustelmilla ja haavoilla siitäkin.
Lisäksi yhdessä estevalmennuksessa Elmo on tiputtanut minut suoraan kypärännupille, josta sitten niskojen kautta rymähdin maneesinpohjaan. Se on yksi ainoita kertoja, kun isäni on rynnännyt huutaen katsomosta. Selvisin aivan ehjin nahjoin. Enää sitä ei hetkauta mikään. :D

8. Kuvaile luonnettasi kolmella sanalla.

- itsepäinen, stressaaja, pessimisti ;)

9. Jos voisit muuttaa yhden asian hevosessasi, mitä muuttaisit?

- Poistaisin siltä niverikon takapolvesta

10. Mikä olet koulutukseltasi ja teetkö nyt koulutustasi vastaavaa työtä? (ei pakko vastata jos ei halua paljastaa)

- Työstentelen hammashoitajana, koulutukseltani olen laborantti

11. Onko sinulla lemmikkejä? 

- Ei ole Taavin lisäksi muita, vaikka välillä haaveilenkin. Aika ei kuitenkaan taitaisi riittää.

Olen tylsä, enkä jaksa millään keksi uusia kysymyksiä. Mutta haluaisin mielellään kuulla muutaman ihmisen vastauksen näihin samoihin Sannan erinomaisiin kysymyksiin.

Haastan vain pari, joita ei kaiketi(?) ole vielä haastettu:
Konnankoukkuja
Kaviokelluntaa

Hopoti Kopoti

5 kommenttia:

  1. Tätä oli kiva lukea :), kirjoitat hyvin

    VastaaPoista
  2. Mä en oo tainnu kertoa, että mäkin oon tippunu Elmolta :D tosin siintä on jo se 4-5(?) vuotta :D

    VastaaPoista
  3. Heh! Sieltä selästä on moni lentänyt. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja muistan vieläki, ku siihen se vaan jäi kököttämään niin viattoman näkösenä :D

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.