torstai 8. joulukuuta 2016

Ohjasajokuvia

Tänään viimein sain kuvia ponista ohjasajossa. Siis muitakin, kun lohikäärmepuku päällä. Nyt oli pohjakin parempi, vaikka meille tilsoja kertyikin. En ymmärrä, miksei polarpadit toimineet laisinkaan tänään.

Hypättiin pari kertaa kavalettikin, kun Jenna ja Henni oli sen Fasulle pystyttänyt. Ihanaa, kun tallikaverit viitsii samalla ottaa muutaman kuvan Ripestäkin. On niin vaikeaa saada ketään kuvaamaan. Nyt sain juuri sellaisia kuvia, kun olin ajatellut.

Otettiin myös muutama laukannostoharjoitus ja niissä poni vähän kuumui ja innostui. Haha. Oli vään odotettavissa. Poni oli kuulemma tänään mennyt tarhalle laukalla.. Sillä on vähän virtaa. 

Laukan jälkeen oli ravikin lennokasta. Ollaan enimmäkseen harjoiteltu ravaamaan hiljaa, koska sen kanssa on ollut enemmän ongelmia. Ja onhan se ohjastajalle mukavampaa jos ei tarvitse kokoaikaa juosta. Jos olisin rikas, niin veisin ponin ajokouluun ja hankkisin sille kunnon kärryt. Nyt tyydytään tähän köyhän hevosenomistajan kruisailuun. Tuleepahan itsellekin liikuntaa.

Tänään ei raviväistöt onnistuneet juuri ollenkaan, en ehkä itse ollut tapeeksi keskittynyt ja valmistellut kunnolla. Ja varmasti tilsatkin saivat ponin varomaan ja ajoittain sen oli varmasti vaikea ottaa painoa takasilla, kun tilsat oli niin isot.

Muutenkin pitäisi ottaa itseään useammin niskasta kiinni ja viedä poni kentälle ohjasajoon. Kyllähän sen näistäkin kuvista huomaa miten paljon helpompi ponin on toimia, kun en ole selässä sekoittamassa sitä. Ohajsajotreeni on usein mielessä, mutta sitten tulee jotain muuta suunnitelmaa vielä tallilla. Olen tosi huono kieltäytymään jos joku esim. kysyy maastoseuraksi, yhdessä maastoilu on niin mukavaa.

Tässä kuitenkin muutama kuva tältä päivä (ei muuten tuo harjakaan näytä yhtään hullummalta).

Jennalle kiitos kuvista (tästä pääset Jennan ja Fasun blogiin)

Ponista oli hurjan hauska hypätä tätä pientä estettä






Pikkuhiljaa on otettu laukkakin mukaan ohjasajo-ohjelmaan


Pientä ravia


Laukannosto kirvoitti pukkailuakin :D


Pienempää ravia


polkee, polkee


Tässä on painuttu etupainoiseksi


Vähän isompaa ravia, melkoisen komea papparainen!


10 kommenttia:

  1. Ei voi paljon muuta sanoa kuin että vau! Rippe näyttää olevan myös aika timmissä kunnossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie masennuin, kun minusta se näytti itsenäisyyspäivänä otetussa rakennekuvassa niin lihavalle! Mutta totuus on kyllä omaan silmään se, että aika hyvässä kunnossa se on. Taisi vain asento jotenki hämätä. Ja kyllä sen tällä lenkkeilyllä nyt edes kohtalaisessa kunnossa pitäisikin olla.. :)

      Poista
  2. No on kyllä tosiaan hieno! Upeassa kunnossa ja liikkuu niin tasapainoisen näköisesti. Komea herra!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä tossa ohjasajossa alkaa palaset aika kivasti loksahtamaan kohdalleen. Sitten mie tietty tässä toivon, että kun sitten joskus kiipeän selkään, niin kaikki on yhtä helppoa sieltäkin käsin. ;)

      Poista
  3. Rippe on upeassa kunnossa! Taitaa vaan komistua vanhetessaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rippe vaan paranee vanhetessaan - kuten hyvä viini. ;)

      Poista
  4. Ripellähän on huikean hieno ravi! On todellakin komea papparainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sillä oikeasti ihan kiva ravi on. Sen esiin saaminen on vaan välillä vähän hankalaa, varsinkin selästäkäsin. :)

      Poista
  5. Miten Rippe askeltaa, kun sillä on näköjään takasissa putsit? En ole ennen moista yhdistelmää nänhyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kommentti oli jostain syystä mennyt roskaposti-osioon! Ihan sattumalta huomasin, siellä oli muutama muukin kommentti.

      En tiedä miten se askeltaa, mutta kavion yläreunaan jää selkeä jälki liikkeessä - se huomattiin tossa jossain vaiheessa syksyä. Jotenkin ahdas se varmaan takaa on. Putseihin jäi myös jälki, että ne ottavat yhteen liikkeessä, joten tuskin ihan turhat ovat. :)

      Itse olen kyllä nähnyt useinkin takasissa putsit.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.