sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannuksen ja hellepäivän uittoreissu



Tänään päätettiin pakata heppaset traikkuun ja painua uimaan. Ollaan selvitelty mahdollisia uimapaikkoja ja lopulta varmistettiin vielä kaupungilta, että saako tässä rannassa uittaa. Se ei ole kaupungin yleinen ranta, joten uittamiselle saatiin lupa.

Rippe meni koppiin taas liinojen kanssa suorilta ja matkakin sujui hyvin. Pelkäsin vähän, että miten se suhtautuu Sisuun samassa kopissa, mutta se otti Sisun höristellen koppiin kanssaan. Kivempihan se on kaverin kanssa matkustaa. :) 
Veden nähdessään se löi liinat kiinni ja sain aika kauan houkutella sitä veden lähelle. Tiedän sen uineen moneenkin otteeseen, joten uusi juttu ei ole kyseessä. Edellisestä kerrasta tosin on varmaan aikaa.. Kyllä se kävi jalat kastamassa, mutta loikkasi aina pystyyn ja pois vedestä, kun yritin pyytää syvemmälle. Lopulta sillä meni kuppi nurin ja se pystyynhyppy-koikkaloikalla pomppi metsän reunaan asti. Pönttöpää. :D 





Tulin sitten alas selästä ja ajattelin kokeilla taluttaa sen veteen. Se kävelikin suoraan perässä ja käytiin sitten pulikoimassa ihan kunnolla. Ranta on todella matala, joten oikein kunnon uimista tuli vain ihan nopeita pyrähdyksiä, mutta kahlaamista syvässä vedessä sitäkin enemmän.

Hauskaa oli, vaikka Sisua ei veteen saatukaan pitkästä houkuttelusta ja painostuksesta huolimatta. Ehkä ensi kerralla sitten.

Takaisinpäin lastatessa Rippe keksi kokeilla pystyynhyppyä myös lastaussillalla. Onneksi Emmi piti liinan tiukalla ja minä nykäisin edestä niin poni käveli mukisematta koppiin. Mikälie aivopieru taas.

Kotimatka sujui rauhallisissa merkeissä ja hevoset pääsivät suoraan iltaheinien äärelle.























 


10 kommenttia:

  1. Oi jehna mikä ranta!! Olen kade :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvä ranta! :) Tasainen ja hyvä pohja sekä tilaa ympärillä. Meiltä on tuonne jopa ihan kohtuullinen matka, noin 15km. :)

      Poista
  2. Paikkakuntalaisena kiinnostaa, missä tuo ranta on? Täytyykö uittamiseen kysyä lupa erikseen ja missä käytössä tuo ranta noin ylipäätään on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyseessä on Valkealan Hautalan uimapaikka. Ihmiset siellä käy uimassa ja paljon kuulemma uittavat koiria tuolla. Kaupungille me asiasta soitettiin ja kysyttiin, kun siellä muutkin hevosia uittaa. Sieltä sanottiin, että koska kyseessä ei ole kaupungin yleinen uimaranta, niin jokamiehen oikeudella saa uittaa. Mutta kehoitettiin menemään rannalle silloin, kun siellä ei ole ruuhkaa. Ihan turha on kenenkään mieltä pahoittaa. :) Kakat pitää kerätä pois ja muistaa muutenkin olla kohtelias.

      Poista
  3. Olinkin tulossa kysymään että mikä paikka tuo on, mutta joku ehtikin ensin! Onpa ihanan näköinen ranta, pitäisi varmaan lähteä suokkipapan kanssa tuonne jos saadaan vanhemmat kuskeiksi ja tallikaveri sekä hänen poninsa mukaan. Hurjan näköisiä nuo Ripen loikkimiset, itse olisin varmasti tippunut! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti ainakin kerran käydä kesän aikana! Oli kyllä kiva kokemus ja hyvä ranta. Traikunkin sai tien viereen hyvin parkkiin ja siitä metsäpolkua pystyi kätevästi ratsastamaan rannalle.

      Yllättävän tukevasti tuolla pysyi, ihmettelen sitä itsekin. :D

      Poista
  4. Rippe on kyllä tempperamenttinen herra, hauskaati toinen vain katselee kaikessa rauhassa ja Rippe pomppii kuin nuori ori. Vaikka itse olisinkin kauhusta kankeana tuollaisessa tilanteessa, niin rupes silti hiukan hymyilyttämään nuo keulimiskuvat.
    Olis kyllä hauska löytää ranta, jossa voisi uittaa. Veikkaan, ettei Mandy menisi kyllä veteen, se inhoaa kylmää vettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä mekin naurettiin, että Sisu vaan tyynenä katselee, kun Rippe riehuu. :D Jotenkin itse tilanteessa toi keuliminen ei tuntunut yhtään niin isolta, vaikka Emmi sanoikin Ripen käyneen korkealla. Mutta kyllähän toi videolle tallentunut loikka ihan kunnioitettava oli. Rippe kyllä tekee tota loikkimista melko paljon, joten ehkä siihen on jo niin tottunut. Hehheh.

      Poista
  5. Oi että ihana ranta ja kivoja kuvia! Meilläkin on täällä yksi ranta mihin pääsee hevosen kanssa, mutta olisipa vielä hevonen minkä kanssa mennä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Sun pitää ottaa Jippu ja mennä taluttaen. :D

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.