keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Voihan marsun ähky ja ponin sädemätä

Onks sul puuroo?

Se taannoinen kentällä nilkuttelukin luultavasti selvisi. Se on vanha ystävämme sädemätä taas kosteiden tullessa alkanut muhimaan. Päältä ehjä säde oli alta mennyt haperoksi ja kaviokoukun upotessa poni selkeästi säpsähti. Testiksi laitoin kentälle polarpadit sädettä suojaamaan ja poni kipitteli ihan toisella tavalla.

Reducineä sitten vaan kavionpohjiin hieromaan ja toivotaan ilmojen nopeasti kuivuvan.

Se sädemädän onkalo näkyy tuolla ylhäällä, mutta etenee paljon edemmäskin tuolla ehjän pinnan alla.

Muuten meille kuuluu ihan hyvä ja aurinkoista. Rippe sai jumppakuurin jälkeen vapaapäivään ja käytin aamun ennen töihin lähtöä tarhaa siivoten ja ponia rapsutellen. Rentouttavaa.
Rippe huiskutteli hännällä ja menin lähemmäs katsomaan, mikä vaivaa. No kutina. Kupeessa. Rippe näytti kohdan ihan itse ja katsoi minua kysyvästi. Sitten minä siitä haravalla kaaputin ja lopetuksesta sain yrmeä naamaa ja intensiivistä tuijotusta. 


Heinä on hyvää ja sitä on riittävästi T: Rippe (onneksi vielä ihan ok-mitoissa)



Rippe vaihtoi yös kesätakkiin, kun ilmat alkavat jo olla niin lämpöisiä. Tuuli on kuitenkin vielä melko kylmä, joten en uskalla sitä jättää ihan ilman loimea vielä. Loimi on aiheuttanut tallilla yleistä hyvää mieltä ja hilpeyttä.




Tänään Rippe oli Sisun ja omistajiensa kanssa maastossa, oli kuulemma pukitellut!! Mahtaa olla ponilla vetreä olo, en muista edes milloin Rippe olisi viimeksi pukitellut lenkillä. Haha. 
Tiesittekö muuten, että marsullakin voi olla ähky? Kun se suurimmaksi osaksi makoilee ja alkaa liikkuessaan pomppia takapäällään tasajalkaa (kuten sammakot) on syytä huolestua. Marsujen ähkyhoito eroaa hevosen vastaavasta siinä, että sitä pitää syöttää, jottei suolisto lamaannu. Muuten ohjeet ovat kutakuinkin samat, liikuntaa ja nesteytystä sekä kakkapökäleiden tarkkailua. Mahan hierontaa ja rukoilua, silittelyä ja tuskastelua. Sitten lopulta (kun apteekki aukeaa) sille haetaan  kaasukuplia pilkkovia tippoja ja siihen mennessä marsu onkin jo tottakai tokeentunut. :) 

Ähkyinen marsu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.