perjantai 23. lokakuuta 2015

kotiinpaluu!



Onni on tutut korvat tutussa karsinassa.  Rippe palasi eilen kotitalliin ja on viihtynyt mainiosti.  Pääsen taas pusuttelemaan sitä niin usein, kun suinkin haluan. Mitä luksusta, sitä osaa arvostaa. Olen pitänyt sillä nyt loimea karsinassa,  koska yläluukku on auki kokoajan. En halua sen jumiutuvan enempää.  Noora saa taas tulla käsittelemään Ripen, kunhan päästään kuntouttamaan.

Muutenkin on mennyt ihan hyvin,  pulssit ovat kadonneet kokonaan. Pientä turvotusta ja lämpöä on jaloissa,  mutta luulen sen johtuvan enemmänkin sisällä seisomisesta.. Koetetaan varmaan viikonloppuna jättää kipulääke pois ja katsoa,  miltä tilanne näyttää.  Toisaalta tekisi mieli syöttää sitä klinikalle asti.. Mutta sanoivat puhelimessa, että sitä voisi vähentää ja jättää kokonaan pois jos poni on oireeton. Onhan se kuitenkin mahalle ja sisäelimille aika rankkaa tavaraa pidemmän päälle.

Toivon, että klinikalta saadaan hyviä uutisia ja poni pääsisi ulkoilemaan normaalisti.  Se olisi sen päälle hyväksi.  Kävin tänään hakemassa MSMää  lisäksi ruokintaan. Rippe syö nyt pienen lese-yrttipuuron,  jotta lääkkeen saa alas. Lisäksi se saa kivennäistä, c-vitamiinia, kurkumaa, inkivääriä ja suolaa sekä maitohappobakteeria. Siis ihan samaan tapaan, kun ennen sairastumista. Ainoastaan valkuaislisä on ollut tauolla toistaiseksi. Lisäksi olen heittänyt sille päivittäin kourallisen kuivattua siankärsämöä

Tallille saapui tänään uutta heinää. Siitä vien maanantaina näytteen labraan. Nyt ei voi ottaa sokerien kanssa enää yhtään riskiä.  Nykyinen heinä sopii Ripelle tässä tilanteessa hyvin. Se on esikuivattua,  jossa matala energia ja kohtalaisen vähän sokeria. Paalit vaan loppuvat pian, joten nyt sormet ja varpaat ristiin,  että uuden heinän sokerit ovat tarpeeksi alhaiset.  Muuten pitää miettiä uusi suunnitelma.  

4 kommenttia:

  1. Kiva että pääsitte kotiin ja poni on parempi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu tosiaan olevan parempi ja nyt on ollut vuorokauden ilman kipulääkettä. Vielä ainakin liikkuu ihan hyvin. :)

      Poista
  2. Tänä vuonna sokerit olleet kaikkialla kovin korkeet ka valkuaiset matalat. Hiton sadekesä. Nimimerkillä sokeriherkän ponin pito tuskaa. Liotetut heinät tulee jo korvista. :D tsemppiä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sokerit tosiaan aiheuttaa päänvaivaa.. Mie jo kauhulla odotan niitä analyysin tuloksia.. Toisaalta Rippe söi koko viime kevään ja kesän heinää, jossa sokerit huiteli melko korkealla. Se kylläkin soi sitä rajoitetusti ja liikkui lähes joka päivä.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.