perjantai 31. lokakuuta 2014

talvikarvatsekkaus



Me ollaan torstai-iltana kotiuduttu eläinhoito-reissusta, jossa vierähti kaksi viikkoa. Josko nyt olisi vähän enemmän aikaa päivitellä blogiakin. Pitäisi kertoa Taavin kuulumisiakin taas, mutta ei sen kunnossa vielä ole mitään dramaattista muutosta tapahtunut.

Moni on blogissaan laittanut kuvia hevostensa turkkien paksuudesta. Tottakai mekin sitten. Kuvat tosin on vähän tärähtäneitä, mutta kai niistä olennainen selviää.
Taavin karva alkaa olemaan melko täydessä pituudessaan, ainakin toivottavasti. Tiheyttä on niin paljon, ettei ihoa meinaa saada näkyviin millään. Ja sitten se karvamäärä on tietenkin ihan pakko kuoruttaa hulvattomaan kurakerrokseen heti tilaisuuden tullen. Ja siitä villasta sen irtikuopsuttaminen on pitkällinen homma. Huhhuh.

Nyt Taavi oli taas aikaisemmassa, kun edellisenä vuonna. Luulen, että silloin tallissa vietetty vuosi sekoitti karvankasvun. Minähän hätäilin, että tuleeko sille kunnon karvaa ollenkaan, mutta lopulta se kasvoi. Tänä vuonna ei ole tarvinnut huolehtia, kun juhannuksena vaivalla esiin saatu kesäkarva alkaa jo irrota ja karva vaivihkaa paksuuntua.. Ja talvikarvaa tiputellaan omistajan mieliksi tammikuusta alkaen ja sitähän sitten riittää. 



Pepun päältä

Ja kaulalta

4 kommenttia:

  1. Paksuus ei hirveästi eroa Skinin turkista mutta tuo tiheys on kyllä kylmäveriluokkaa, tuo lämmittää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiheys on kyllä ihan omaa luokkaansa.. :D ei varmasti palele, omatkin sormet lämpiää mukavasti, kun laittaa sormet karvan sekaan.

      Poista
  2. Meillä on lähes samaa luokkaa tuo pituus ja tiheys. Erona että selässä on jo mukana vielä astetta pitempiä pääliskarvoja jotka varmasti vielä kasvavat pituuttakin jos vaan tulee kunnolla pakkasia. Diisan talveksi kasvattamat parta ja vatsanalus, säärystimet, "villahousu" karvat ovat vielä melko vaiheessa. Muistan jo viime vuodelta että Taavilla ja Diisalla on kyllä tuo karvan tiheys lähes samaa luokkaa. Pitäisi ottaa samanlaiset kuvat kyllä itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Diisan ja Taavin pakkasella kelpaa.
      Taavi ei kasvata juuri ollenkaan partakarvoja, eikä villahousuja. Sen karva on tasaisen sileää ja tiheää joka puolella. Edellinen tummanpunaruunikko ponini kasvatti aina vaaleat persus- ja munakarvat ja oli muutenkin juuri joka puolelta pitkän karvan peitossa. Ja ne tippuivat keväällä aina vikana... :-D

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.