sunnuntai 19. lokakuuta 2014

hyvästi ehjä loimi, tervetuloa nörttikampaus

Se joka laittaa hevosensa ulos uudessa kaulakappaleellisessa loimessa kaivaa verta nenästään. Lopputulos näyttää seuraavana päivänä tältä. 




Rehellisesti sanottuna ei edes yllätä. 

Sen lisäksi, että loimi on vuorta myöten palasina, niin loimea poisottaessa tipahti myös kourallinen irtirevittynä jouhia mukana. Piste iin päälle!

Koska harja oli kokenut polttiaskutinan seurauksena jo ennestään kovia, katsoin parhaaksi (itkua vääntäen) leikata koko harjan lyhyeksi. Kasvakoon kokonaan uudelleen. Kamalahan siitä tuli, mutta minkäs teet.. Nyppimään en alas, koska haluan sen kasvavan paksuna takaisin.


Muistoksi jäi kasa harmaita jouhia, harmi ettei harjajouhista taida saada korua. 


14 kommenttia:

  1. Tuttu fiilis, toista kertaa päällä oleva HW oli saanut uuden leikkauksen.... Aargh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime syksynä meillä kävi sama uuden HW:n kanssa, persuksessa oli heti vekki.. ARGH! Joskus tekisi mieli seisottaa hevosta yksin hiekkatarhassa. tämä on yksi sellainen hetki... ;)

      Poista
  2. Hihihi, voi Taavia, mikä pottakampaus! :D Noo, äkkiä se kasvaa. Minä ajoittain uhkailen Vienan jouhia saksilla, mutta en ole uskaltanut (onneksi) leikata. Pystytukka näyttäisi kamalalta niin lyhyellä kaulalla muutenkin, eikä se varmaan tamman kaljuuntumiseen auttaisi sekään. Kesällä olisi helpompi saada ötöjä karkoittava öljy sinne harjan juureen, jos se ohut ja sojottava jouhiläjä ei olisi edessä...

    Meillä alkoi vapaan heinän talviruokintakausi eilen, nyt on hyvin, hyvin leppoisia hevosia. Silti Vilma oli onnistunut saamaan pieniä naarmuja koipiinsa, ehkä Nestan hokeista. Ja Maisa, se makaa heinissä syömässä. :) Harmailta hiuksilta ei voi välttyä, kohta on tukka kuin Taavilla, väritykseltä ainakin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tohon silmä tottuu.... :D Ja tosiaan, keväällä on jo ihan erilainen. Huoh.

      Joo, maha ja syöntijutut aiheuttaa täälläkin harmaita hiuksia. Tuntuu, että Taavi vain paisuu, vaikka järjen mukaan ruokaa ja energiaa pitäisi olla vähemmän kun kesällä. Juuri eilen tätä tallilla ihmeteltiin ja pohdiskeltiin. Tulisipa se lumi edes nopeasti, niin loppuisi se vihreän nyhtäminen. Ensiavuksi kaksi laidunlohkoa laitettiin kiinni ja hevoset jäivät sille eniten tallotulle ja lyhyimmällä ruoholla olevalle lohkolle. Muutenhan meillä on kaikki heinät verkoissa, kun muuten kulutus on sotkemisen kanssa niin suurta ja Taavi varsinkin pääsee ahtamaan itsensä ihan ähkyisiin olotiloihin.
      Laumaelämässä on kyllä huonona puolena se, että aina on naarmuja ja jurmuja jossakin. :S

      Poista
  3. Voi ei mikä fleda :D Anteeksi Taavi mutta kasvatathan pian tukan takaisin! Symppaan kyllä, rikkirevityt loimet on ehkä maailman raivostuttavin asia. Kerran teki mieli heitellä syyllistä kivillä kun todistin Immun loimen repimistä, itse toki ratsailla niin etten päässyt puuttumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Taaville todellakin sopii paremmin se pitkä tukka... Että ensi kesää odotellessa.. :D Mutta juuri ennen Suomeen tuloa otetuissa kuvissa sille on ratsuharjan lisäksi leikattu vielä tasaotsis, kuvittele!

      Joo, kyllä loimien rikkoontuminen ja repiminen tosiaan saa raivon partaalle. Kaulakappaleet tuntuu olevan erityissuosiossa, niistä on kiva ottaa kiinni ja kiskoa.

      Poista
    2. Jossain joskus ikuisuus sitten kuulin, että kun loimet suihkuttaa veteen laimennetulla etikan ja sitruunamehun sekoituksella, niitä ei revittäisi... En yhtään tiedä laimennussuhdetta, mutta kuulemma toimi ainakin kerran joskus jossakin :D

      Poista
    3. Kiitos vinkistä! Mulla on myös sellaista suihkutettavaa puremisenestoainetta ja aion kyllä ainakin tuon kaulakappaleen korjauksen jälkeen suihkia sillä. Ainut, että usein nämä repeytyvät sellaisessa nopeassa tilanteessa, jolloin hevonen tuskin kerkeää haistamaan tai maistamaan pahaa makua ennenkun on liian myöhäistä. :D

      Poista
    4. Mites Porcivet? Sehän haiseekin jo niin tyrmäävältä, että luulisi ehkäisevän puruhalukkuutta (tosin sivuvaikutuksena voi myös vähentää tallinpitäjän halukkuutta pukea loimi)? Käsittääkseni kyseinen aine on tarkoitettu siihen, etteivät porsaat järsisi toistensa häntiä niissä ahtaissa oloissa, joissa elävät. Hirvensarviöljyähän siinä on.

      Poista
    5. Se voisi kyllä olla tehokas, mutta toisaalta, saattaa käydä kyllä loimen alla lojuvan hevosenkin nenään melko ikävästi. :p Tallinpitäjästä ei niinkään ole huolta, kun melkein tulee itse nuo loimituksetkin hoidettua..

      Poista
  4. Ou nou tuota loimea. Olen kyllä onnekas kun meillä on kestäneet vain paria pientä reikää lukuunottamaatta nuo huiman kalliit ihottumaloimetkin ehjinä. kyllä silti kauhistutti ekaa kertaa laittaa uusi yli 300e loimi hepalle kun todellakin pelkäsin että se olisi aamulla riekaileina kun on tuo varsa joka joskus ottaa kiinni kun kutsuu leikkiin, mutta eipä ole onneksi repinyt sekään noita ihottumaloimia. Kyllä Taavi kuuluu olla liehuharjainen mutta kyllä se tosiaan kasvaa ja oma silmäkin tottuu siihen kohta hieman paremmin edes. Täällä kanssa jo toivotaan että maa saisi kovettua kunnolla ja se talvikin tulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi Hemulin omistaja Sanna lupasi auttaa minua korjaamaan loimen.

      Silmää tosiaan onneksi tottuu, eikä lyhyt harja enää niin paljon häiritse. Ensi kesänä on jo ihan erilainen ja saa kasvaa terveenä ja paksuna takaisin. :)

      Poista
  5. iik, toivottavasti meijän tarha-kaverit ei tee tommosta tuhoa... Mä muuten katsoin bloggerin pikku-kuvasta että Taavin kaulassa on reikä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Onneksi sentään reika oli vain loimessa, hevonen harjaa ja karvoja köyhempi, mutta muuten ehjänä. :D

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.