tiistai 8. heinäkuuta 2014

Reissu ohi! (ja uusi sopiva loimi)



Taaville sattui sittenkin löytymään ehkä sopiva loimi ja vieläpä edullisesti. Ja tälläkertaa tilasin vihreäruudullisen. ;) Hööksin alennusmyynnistä bongasin tämän loimen, jota olen sieltä ennenkn katsellut. Kyseessä on verkkovuorellinen Horse Power-sadeloimi, se jäi alennuksen jälkeen maksamaan 34 euroa! Siinä on isot lapalaskokset, iso häntäläppä, tarpeeksi pitkä helma (peittää takapolvet kunnolla), se on miellyttävän värinen ja lisäksi se tuntuisi passaavan Taavin päälle tosi kivasti ja yhtään kiristämättä. Se olisi ehkä saanut olla aavistuksen pienempi, mutta 135 olisi ollut liian pieni.

Samaan pakettiin tarttui myös pitkään kuolaamani sidepull-suitset, nekin jäivät maksamaan alennuksen jälkeen enää 24,50 euroa.. Pohdin kyllä turpaosan riittävyyttä ja olin oikeassa - ei yllä. Onneksi siinä on mahdollisuus säätää ja päätin ostaa siihen molempiin päihin pikalukot tai palohakaset, jolloin kiinnittäminen helpottuu ja pituutta tulee toivottavasti riittävästi lisää. Poskihihnoihin sen sijaan piti tehdä lisäreikiä. Otan kuvan, kunhan saadaan ne sovitettua.

Tänään pääsin pitkästä aikaa Taavin kyytiin ja nautin, siitäkin huolimatta, että Taavi oli ötököistä erittäin ahdistunut. Ei auta siis taas muu, kun kaivaa huput ja loimet esiin ratsastuksia varten. Pihatto helpottaa laitumella oloa paljon, kun sinne pääsee paarmoja karkuun. Kyllä se on kuulemma kovassa käytössä ollutkin pojilla, tosin tallihevosia sinne ei päästetä. Josko jopa vähän laihtuisi, kun mököttää pihatossaan. ;)


Taavi liikkui reissumme aikana pari kertaa, Nenna oli käynyt sillä maastossa, oli saanut kokea köyrypukkilaukkaa. ;) Lisäksi Taavi oli tuonut tytöt maastosta kotiin, kun olivat eksyneet. On se vaan viisas hevonen. Minun Taavi. :)
Taavi oli ollut loman ajan hyväntuulinen ja mahakin oli toiminut, parina päivänä se oli saanut pellavansiemeniä suolta vauhdittamaan. Loma oli kuitenkin muotoillut kupeet oudon kulmikkaiksi, lisäsin eilen iltapuuroon siankärsämöä ja tänään kupeet olivat normaalimmat, eikä Taavi arkonut niitä harjatessa.

Reissustakin on siis kotiuduttu, teen tännekin kuvapostauksen reissusta. Hienoja maisemia riitti ja niitä porojakin tuli katseltua!



Taavin iltapöperö ennen vettä

4 kommenttia:

  1. Meillä on myös käytössä hööksin sidepull suitset ja olen ollut tosi tyytyväinen! Niillä tavataan maastoilla ja tammakin on iloinen kun ruohoa saa mussuttaa vapaasti. Myös nyt kun satula lähti vaihtoon eikä uutta ole löytynyt, olen mennyt vain sidepulleilla eikä ne mielestäni loppujen lopuksi eroa normusuitsien tuntumasta paljoa. Hyvät ovat olleet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Meillä on nuo orbitlesit, mutta pidän noien sidepullie ulkonäöstä ja niiden väri sopii satulaan. ;) Ja on mukava testata tätäkin vaihtoehtoa. Orbitless on meille melko turha, kun useimmiten tulee ratsastettua sidepull-asetuksella siinäkin. Luulen vaan, ettö tuo aito sidepull on tarkempi ja mukavampi sillä asetuksella.

      Poista
    2. Kerro sitten käyttökokemuksia sidepulleista kun pääset niitä testailemaan, kiva kuulla mitä muut niistä tykkää :)! Meillä on turvalla yleensä käytössä lampaankarvapehmuste, sillä jostain syystä turpahihna hankaa karvaa vasten. En sitten tiedä ovatko liian löysällä, jolloin hihna pääsee pyörimään, mutta ei' sitä tee mieli kyllä siitä asetuksesta lähteä kiristämäänkään :)

      Poista
    3. Juuri kirjoittelin ensikokeilusta! :) Se materiaali vaikuttaa kyllä vähän siltä, että jos siitä enemmän ottaa tai remmi heiluu sivusuunnassa, niin karvat saa kyytiä. Eikä sitä oikein tohdi kovin tiukallekaan laittaa.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.