keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kutinaa, raapimista, outoja patteja...





Taavi senkun kutiaa.. Tänään aamulla huomasin hännässä kyseisen jäljen. Ilmeisesti on hangattu niin, että kudosneste tihkuu. Pesin ja laitoin rasvaa päälle. Häntäruodossa ihon alla tuntui olevan sormenpäänkokoisia kovia patteja?? Mitä ihmettä tämä on?

Vuohiset eivät muuten taida enää kutista, ainakaan tänään. Harjaa sensijaan kyhnytettiin pihatossa, mutta se on sentään vielä ehjä, eikä tunnu patteja.


Pesun jälkeen, yksi patti on tuossa hiukan alempana, iho on siinä vielä ehjä ja hankaamaton

11 kommenttia:

  1. Kimosyöpä? Okei, Taavi ei kyllä ole kimo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä olisin minäkin hysteerisenä miettinyt, mutta ei ole kimo onneksi.. ;)

      Poista
  2. Heippa, voisiko olla sinkin puute? Se ainakin aiheuttaa tuollaista Terkuin Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ehdotus! Mietin sitäkin, kun olen kuullut sen aiheuttavan ihottumaa ja kutinaa.. Täytyy tutkia asiaa ja vaikka varmuudeksi syöttää kuuri.

      Patit kyllä ihmetyttää, kivikovia ja ilmestyneet ihan päivässä, korkeintaan kahdessa (en käynyt eilen, mutta uskoisin tallilaisten huomanneen..).

      Poista
  3. Pahan näkönen! Maisalla ja Vienalla kutisee häntä sivuilta samaan tapaan nyt, kun polttiaisia on liikkeellä reilunlaisesti. Pitäisi keksiä joku hyvä kutinaa lievittävä rasva niille, paremman puutteessa olen lätkinyt hännän sivut Helosanilla, ei ainakaan polttiaiset pääse enää iholle... Kaikki ötökänpuremat myös märkii kivasti nyt, kun alkaa olla mätäkuu... Onneksi kohta on jo syksy. ;) Nimim. omat jalat ruvelle raavittuna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, kyllä lähti aamulla unihiekat silmistä, kun bongasin ton. ;)

      Mietin polttiaisiakin ja kuvittelin jo kaikki kesäihottumasta lähtien.. Hohhoi, tätä hysteerisen hevosenomistajan arkea. Helosania tervan hajulla terästettynä minäkin tuohon viskasin pesun jälkeen ja illalla tallin puolesta lupasivat vielä lätkästä tervarasvaa kerroksen. Mulla on ollut sitä Pharma Summer Relief-geeliä, se on kyllä ollut hyvä helpotus kutinaan (omaankin), mutta se ei tee suojaavaa kerrosta.. Ja kaikki mitkä tekee suojaavaa kerrosta myös kerää likaa ja vaatii välillä pesua. On se hankalaa. Onneksi kohta tosiaan kylmenee. ;D Valivali, seliseli.

      Poista
  4. Cothivet auttaa myös loistavasti tuollaisten ulkoiseen hoitoon. Antaa suojaavan/hoitavan kerroksen ja ei varmasti näy ötököitä lähimaillakaan! ;) Suosittelen sitä siis myös todella lämpimästi, sillä on jo vuosikaudet kaikenlaiset haavat, nirhaumat, märkivät, vuotavat, pidetty kesäaikana "kurissa" ja ne myöskin paranevat todella nopeasi.

    Sinkistä vielä, että jos päädyt kuurin syöttämään, malta odottaa tuloksia. Ottaa aikansa että mahdollinen puutos korjaantuu, mutta tilanteen ei ainakaan pahentua pitäisi jos siitä on kyse. Sinkkipilikolinaatti paras imeytyvyydeltään etkä aiheuta mitään haittaa vaikka syöttäisit ns.turhaan, sinkki on siinä mielessä "helppo aine". Tosi usein hevoset kärsivät sinkin puutteesta, heinässä ja laidunmaassa kun sitä on äärettömän vähän ja tarve on kuitenkin päivässä melko suuri.

    Terkuin Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cothivetiä on joksus ollutkin, mitenköhän unohdin sen kokonaan!! Sehän on mahtava tuote. Täytyykin piipahtaa apteekissa, kunhan kerkeän.

      Minulla on pieni epäilys, että tupla-madotuksella ja tällä hankaamisella on joku yhteys.. Mutta pitää vielä seurailla ja tutkia asiaa. Sinkkiä voisi silti antaa kuurin, eipä se tosiaan haittaakaan ja auttaa ihoa paranemaan..

      Poista
  5. Voi olla se että madotit tupla annoksella ja kuolleet matoset ja niiden munat aiheuttaa nyt allergisen reaktion =) been there, seen that! Laita sitä Cothivetia, eiköhän sillä lähde =)

    VastaaPoista
  6. Minun tamma reagoi kutisemalla liikaan valkuaiseen. Ja on siis käytännössä todetu tämä silloin kun ötököitä ei ole mailla eikä halmeilla. Ei siis tee valkuaispatteja vaan alkaa kutista hännästä ja harjamarrosta. Relaxantin hoitoseerumista on ollut iso apu meillä.

    Tuli mieleen sekin matojuttu mistä on ollut puhe ht.netin kasvatusfoorumilla. Että joku mato pesisi harjamartoon nahan alle ja lähtee madottamalla. Tekee pieniä paukamia. Sitä on tutkittu ulkomailla, mutta Suomessa ollaan vielä ihan ymmällään.

    Hankala näistä aina arpoa mistä johtuu. :/ Ja tiedän kyllä tuon stressin ja ahdistuksen.. Inhaa, kun rakkaalla on paha olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota matojuttua minäkin vähän sillä silmällä vilkuilin.... Ja ulkomaisilta sivuilta löysin tapauksia, joilla se niskasidemato näkyi nimenomaan vain hännässä. Sehän tästä nyt vielä puuttuisi. Toukkia ja punkkeja täys koko hevonen. :D

      Liikaa valkuaista on tuskin nyt saanut, kun ovat syödyillä laitumilla ja kuivaa vähän lisäksi. Desin greenlinea saa eli vähemmän, kun talvella. Kyllä nämä aika kinkkisiä on ja kaikkea ei viitsisi lähteä kokeilemaan ja ostamaankaan. :S Kiitos viestistä!

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.