perjantai 6. kesäkuuta 2014

ajeluita, ystäviä, uuden tempun opettelua ja kengitys

Tämän viikon osalta päivittelyt ovat jääneet vähäisiksi, vaikka ollaan kyllä puuhattu kaikenlaista kivaa.



 

Maanantaina kävin palauttelevalla maastolenkillä Tapsun kanssa ja se ei ollut kauhukuvistani huolimatta kipeä tai jumissa kyntämisestä, päinvastoin. Se tuntui vetreältä ja tyytyväiseltä. Käytiin etsimässä uutta maastoreittiä, mutta jouduttiin palaamaan samaa kautta takaisin.

Tiistaina sitten annoin Taaville helpomman päivän, mutta harjoiteltiin uutta temppua. Sain Bessien ja Skinin blogista innostuksen kokeilla, onnistuisiko Taaville opettaa kielen näyttäminen käskystä. Alkuun Taavi oli vähän pihalla, mutta kun keksin sen lipovan huuliaan aina namin päälle, niin aloin palkkaamaan sitä naksuttimen kanssa siitä. Hetken päästä liitin mukaan sanan "kieli" ja liikutin etusormea, se tuntui jo pääsevän jyvälle asiasta. Pidin välillä taukoja ja palasin sitten taas asiaan, tehtiin muutaman kerran toistojen sarja. Alempana on video tästä!

Lisäksi vahvisteltiin vanhoja temppuja ja laitettiin jalkoja renkaan sisään. Ja sitten syötiin paljon voikukan varsia, jotka ovat nyt suurta herkkua. :)


Kaikki työllä ja tuskalla laihdutetut kilot ovat tainneet tulla laitumella takaisin... Keskiruumiissa on kuitekin hoikentavia pystyraitoja. ;D


Keskiviikkona ystäväni Sanni lähti mukaani tallille ja mentiin ajamaan. Taavi vähän vierasteli Sannia, kun haettiin sitä laitumelta. Hellekeli oli tehnyt Taavin olon veteläksi ja se nojaili naruun antaumuksella harjatessa. Se nuokkui myös valjastuksen ajan, mutta lenkillä se oli ihan pirteä, vaikkakin vähän vetelä.


Ei ole vetopaniikkia Taavilla. ;)

Kutittaa..




Lenkin jälkeen keksin pilkkoa Sannin tuoman omenan juomaveteen, jotta saataisiin Taavi juomaan. Se tepsikin melko hyvin ja puoliämpäriä upposi. Hampaatkin saatiin muutaman päivän tauon jälkeen pestyä, kun kävin ostamassa uuden ruiskun, vanhasta hajosi tiivisteet. Osittain syy oli varmasti vähän huolimattomassa säilytyksessä ja käsittelyssä. :p Eipä nuo onneksi kovin kalliita ole.

Ne ötökkähuput, joita kestäviksi kehuin, niin molemmista on revitty se tarra irti. Muilla tosin huput ovat pysyneet ehjinä. Taavin käytössä on nyt hajonnut kaksi parissa vuorokaudessa, joten Taavi on saanut olla ilman huppua. Se onkin pärjännyt ihan hyvin, enemmän tuo vaalea nenä tuottaa ongelmia.



Omenamehua tekeillä..


.. vihdoin sitä pääsi maistamaan

Harjoiteltiin myös kielitemppua, Sanni kuvasti siitä videonkin:




Torstaina Taavilla oli vapaapäivä myös, käytiin pesemässä hampaat ja laittamassa sille ötökkämyrkkyä. K vähän harjailikin Tapsua ja harjoiteltiin kielitemppua taas.

Tänäänkin taavi sai vapaan, koska sillä oli kengitys. Edellisestä kengityksestä olikin kulunut jo lähemmäs 9 viikkoa ja se näkyi kavioissa! Ne ottivat tässä lopussa huiman kasvupyrähdyksen.

Kengitys sujui melko hyvin, muutama pomppu tuli alkuun, mutta siinä se sitten oli. Pesin kengityksen jälkeen hampaat ja laitoin myrkkyjä. Taavi sai myös vasten tahtoaan viilentävän suihkun letkusta ja pääsi takaisin ulos. 



 
 
Oli pakko ottaa kuvat kavioista, kun oli aikamoinen ero uuden ja vanhan välillä. Alkaa olla Taavin kaviot melko kivassa mallissa, kun verrataan viime syksyyn.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.