maanantai 24. heinäkuuta 2017

Pikapäivitys ennen reissua

Osteopaatin vierailu sattui sellaiseen ajankohtaan, että suurempia raportteja sen vaikutuksista joudutte odottamaan reilun viikon päähän. Me nimittäin lähdetään reissuun kohti Norjaa huomenna aamulla. 




Olen toki kahtena päivänä talutellut Rippeä, mutta en oikein uskalla sanoa juuta tai jaata. Eilen se näytti ja tuntui todella notkealta ja elastiselta kävellessään. Se jopa sen ongelmallisen alamäen taiteili alas ilman jalan pettämistä. Tosin tein huomion, että kun se oikein rehvakkaasti jalat joustaen tuli mäkeä alas, niin polvet sitten puolestaan loksuivat, kuten joskus ennen (eli ne löysät nivelsiteet). Ja se taas tuntui masentavan ponia. Että onko se osasyy siihen jäykistelyyn mäessä?

Tänään taas vauhtia ja pörinää oli ihan liiaksi (paitsi alkulenkistä Rippe koitti neuvotella mahdollisesta kääntymisestä), jotta olisi voinut katsoa yhtään mitään. Alamäki mentiin sellaisella puoliravilla ja höntyilyllä (ja piti tuijottaa pyöräilijöitäkin) ja jalka petti sen sata kertaa. Ripellä oli taas niin holtittomia askelkuvioita, ettei sellaisessa päänheilutuksessa ja jännityksessä voi kukaan kävellä hyvin. Huoh ja heh.
Loppulenkistä Rippe näki tien laidassa liftareita, siis ihmisiä. Ja siitähän se riemu vasta repesikin.

Kuva kertoo enemmän, kun tuhat sanaa :


Hönö

Nyt on ponille hankittu hoitajia ja annettu ohjeita kaikkien mahdollisten tilanteiden varalle. Se saa viettää lomaa viikon. Katsellaan sitten uudelleen, että miltä alkaa näyttää. Se on moro!



7 kommenttia:

  1. Toivottavasti en loukkaa tunteita tai muutenkaan aiheuta mielipahaa, mutta satuin huomaamaan tuosta ylimmästä kuvasta, että Ripellä ainakin siinä kuvassa näyttää kavioiden asento todella omituiselta. Etusten varvasakseli näyttää todella pahasti taaksepäin taittuneelta. Satuin vaan huomaamaan, kun oma hevoseni aikoinaan liikkui ihmeellisesti ja syyksi paljastui taaksetaittuneet varmasakselit jopa 3 jalassa :/ Vaikka meilläkin oli todella ammattitaitoinen seppä.

    Toisaalta voi toki olla, että kuva hämää, mutta niiden kuvaaminen on todella helppo (ja suht halpa) tapa selvittää voisiko liikkeen epämääräisyys johtua niistä. Samalla kannattaa kurkata takasten akselit että ovat myös kunnossa.

    Toivottavasti en aiheuta mielipahaa. Tykkään blogistasi todella paljon ja toivon todella paljon, että Rippe tulee kuntoon ja saatte nauttia toistenne seurasta vielä pitkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et loukkaa, itse katselin kuvasta samaa) . Kaviot on kuitenkin mitalla tarkastettu suoriksi ja kuvattu kahteen kertaan kevään aikana. Niiden mukaan kaikki on hyvin.
      Nyt ehkä silmää hämää Natural Balancen kenkä, sehän sovitetaan melko taakse.

      Poista
    2. Niin ja tuo vasen kavio otti selkeästi siipeensä siitä kaviokuumeesta ja kasvaa nyt vähän eteenpäin liikaa.. viimeksi juuri kengittäjän kanssa katsottiin, että taittuu, mutta mitan mukaan olikin suorempi, kun silmä antoi ymmärtää. :)

      Poista
  2. Rentoa ja leppoisaa lomareissua! Varmaan tulee tarpeeseen tyhjätä pää kokonaan hevosesta niin jaksaa taas hoitaa ja pohtia mistä mikin johtuu vai johtuuko. Itsekin PPID-hevosen omistajana meinaa pää ratketa, kun pitää miettiä mikä mistäkin johtuu. Meillä todettiin toukokuussa suolistotulehdus ja kesä on mennyt sitä parannellessa. Ja eihän ne vaivat ole siihen loppuneet, mutta vaiva kerrallaan yritetään ratkoa ja saada mahdollisimman hyvä elämä nelijalkaiselle ystävälle. Mutta nauti! ��Nyyti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kyllä se hyvää tekee ottaa vähän etäisyyttä. Vaikka tuntuukin aina yhtä vaikealle jättää Rippe muiden hoitoon.

      Voi harmi näisen kanssa. Ain aon jotakin? Näillä ppid-tapauksilla taitaa olla aila herkillä ruuansulatus ja saavat herkästi tulehduksia ympäri kehoa.
      Mutta meilläkin on sama periaate, vaiva ja päivä kerrallaan katsotaan ja eletään.

      Tsemppiä ja jaksamista sinullekin!

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.