keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Historian havinaa kavioiden kanssa

Meidän edellinen kengittäjä lähetti mulle Facebookissa kauhistuttavia kuvia reilun vuoden takaa. Siinä se nyt on. Silloin julkaisematta jäänyt kauheus kokonaisuudessaan. On tässä vähän töitä tehtykin.






10 kommenttia:

  1. Herravarjele! Niin hyvän näköiset tassut hänellä nyt, upeaa työtä tehnyt kengittäjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Hyvä kengittäjä on painonsa arvosta kultaa. :)

      Poista
  2. Komppaan Liisaa! Itse asiassa piti jo aikaisemmassa päivityksessä olleeseen kengityskuvaan kirjoittaa, koska muistan, että Ripen kaviot olivat sinulle tullessa hirveät sukset. Tämä antaa kyllä jotain toivoa, että omankin ponin kaviot voidaan vielä saada kuntoon. Ovat aivan järkyttävät tällä hetkellä. Ongelmana vaan on löytää se oikea tekijä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekijän löytäminen on tosiaan ongelma. Tunnen tuskasi. Mulla oli sillon viime syksyn onnea, kun löysin tämän nykyisen tekijän. On kyllä todella, todella ammattilainen ja tulee vielä hyvin paikallekin. Ja mikä parasta - on mukava omistajalle ja ponille. :)

      Mutta älä luovuta, kyllä aika kauheistakin monoista saa vielä käyttökelvolliset!

      Poista
  3. Herttinen sentään. Ei mul muuta. Onneksi ovat kuosissa nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano. Meidän tallinpitäjäkin totesi kuvat nähdessään, että nykyiset on kyllä todellakin erittäin hyvät tuohon verrattuna. :D Kun oon yrittäny sanoa moneen kertaan, että lähtökohdat huomioonottaen nykyinen kavioiden kunto on on todella loistava.

      Poista
  4. Minua harmittaa joidenkin ihmisten asenne kavioiden hoitoon. Kaikille ei tunnu olevan ihan selvää, että kavioiden hoito kuuluu hevosten perushoitoon, joka on vain tehtävä, kiinnosti tai ei, jos meinaan hevosta pitää.
    Minun tarkoitus ei ole syyttää entistä omistajaa, voihan tekijöitä olla useita, miksi kaviot eivät aina ole kunnossa, mutta nämä näyttävät kuvissa hieman laiminlyödyiltä. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän noita oikein millään tekijällä selitä. Hieman laiminlyöty on vielä kaunis ilmaisu.. :( Kyllähän sitä jokainen voi vaikka itse opetella sen verran vuolemaan, että saa kaviot pidettynä edes suurinpiirtein lyhyenä.

      Ihmiset eivät todellakaan tunnu ymmärtävän sitä, että kavioiden huolto on tärkeää. Ja vaikkei olisikaan kenkiä, niin niitä kavioita pitäisi silti vuolla. Pitkäksi päässeen kavion saaminen suoraksi ja oikeaan asentoon ei olekaan ihan niin nopeaa ja helppoa. Ja väärässä asennossa se aiheuttaa hevoselle kipua.
      Rippe on jo toinen tällainen hevonen, toki pahin laatuaan. Mutta ei ne Taavinkaan kaviot olleet vuolupuukkoa tai raspia nähneet ihan hetkeen.

      Poista
  5. Oijoi, aika hurjilta näyttivät. Ja todella hyviltä nuo Ripen tämän hetkiset kaviot entiseen verrattuina.
    Onko tietoa, onko Rippe sairastanut kaviokuumeen (ja kuinka monesti)? Kun ainakin omaan silmään noissa kuvissa näkyy useampikin kaviokuumeen aiheuttama poikittaisviiva, vähän kuvasta riippuen montako.

    Minun eestinhobusellani se ensimmäinen (ja toivottavasti ainoa ja viimeinen) kaviokuume aiheutti just tuollaisen poikkiviivan, ei tosin ihan noin syvänä.

    Hienoa, että olet löytänyt hyvän kengittäjän, semmoinen on melkein painonsa arvoinen kultaa, jos on vähänkään ongelmia kavioiden kanssa :) Meillä on myös ihan loistokengittäjä - tulee aina sovitusti ja ajallaan ja hoitaa työnsä erittäin taidokkaasti, eipä tarvitse irtokengistä ja muista ongelmista murehtia.

    -Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan Rippe sairastanut kaviokuumeen, varmasti useita lievänä. Kavioluissa sillä ei ole rotaatiota lukuisista episodeista huolimatta. Minulla ollessaan sillä on ollut yksi selkeä kaviokume ja sen lisäksi viimetalven pakkasilla sen kavioihin ilmestyi raita, vaikkei selkeäoireista kaviokuumetta ollutkaan.

      Toisaalta myös tuo kavion kasvu ja paine tekee renkaita noin vääntyneeseen kavioon. Lisäksi tietysti ruokinnat ja muut muutokset aiheuttavat viivoja kavioihin, jopa sairastettu flunssa tai hormonipiikit tammoilla näkyvät kavion pinnassa. Näin kertoi meidän kengittäjä.

      Hyvä kengittäjä on kyllä todella arvokas!

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.