keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Syntymäpäivän pakkasratsastus



Synttäriratsastelut on pakkasesta huolimatta suoritettu. -25 astetta näytti aamulla mittari ja ikää tuli mittariin vähän enemmän.. :) Hevosten kanssa käytiin sellainen reilu puolentunnin lenkki ja ratapohjalla otettiin raviakin kevyesti.

Hevoset tosin ihan itsenäisesti päättivät ottaa pienet laukkatreenitkin, kun pelästyivät tienylityksessä rekkaa. Rippe on kyllä nähnyt rekkoja ennenkin ja oltiin hyvän matkan päässä tiestä. Ensin Rippe päätti jostain syystä kääntyä kotiinpäin (liekö vapaapäivän takia viirannut) ja Sisu olikin sitten varma, että nyt juostaan. Rippe ampui perään ja saatiin melko kylmää kyytiä jonkun matkaa. Hackamore löi tyhjää vaikka vedin ja riuhdoin minkä pystyin (olen pitänyt sitä mukavuuden takia vähän löysemmällä). Ilman satulaa ei oikein saanut voimaa vetämiseen ja piti vain koettaa pysyä kyydissä. Huh! 


Mutta pysähtyihän ne lopulta ja päästiin uudelleen tienylitykseen, silläkertaa se sujui ongelmitta. Rippe hiton lurjus koettaa opettaa nuoremmille huonoja tapoja.


 

Ihanat jäätyneet ripset. :)

Pakattu poni.. Hahhah. Ei ainakaan palele.

Samalla testissä oli yön yli ulkona eristetty juomasaavi. Hyvin oli vesi pysynyt sulana, kun päällä oli vielä räsymatto, vesi ei ollut aamulla edes lähellä jäätymistä vielä. Josko vähän paremmin pysyisi ulkoan vesi sulana. Jotenkin tuntuu, että Rippe juo liian vähän. Se on parina päivänä jättänyt ruokia syömättä, mutta toisaalta se ei meinaa juoda tarjottua vettäkään. Olen antanut sille nyt joka päivä kymmenen litraa pellavalese-velliä.




5 kommenttia:

  1. Synttärionnittelut! Minäkin oon nyt iltaisin jatkanut kaikkien pikkupuurot lämpimällä vedellä kokonaisiksi ämpärillisiksi, jotta varmasti menee nestettä. Kyllä nuo tuntuvat päivisinkin juovan jotain, meillä on samaan tyyliin askarrellut eristetyt astiat kuin sulla, ja lisään kuumaa vettä kerran-pari päivän aikana, mutta jotenkin en silti luota että saavat tarpeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kyllä se tuntuu näin pakkasella olevan hyvä tuo lisäjuotto vellillä, se yleensä aina maistuu. Meilläkin tallilla hevoset pääasiassa saavat lämmintä vettä ulos ja oven vieressä on melassivesiastia, josta tarjoillaan mennen-tullen hörppyä. Rippe vaan ei ole edes uskaltanut lähestyä sitä kuppia, vaikka olen monena päivänä sitä maanitellut ja kerran se on suostunut siitä juomaan. Mutta tänään taas ei suostunut lähestymään. Heh..

      Mietin myös sitä mahdollisuutta, että se on vain oikeasti saanut niin paljon heinää, että sitä on riittävästi.. Tuntuu järsivän hitaasti ja nautiskellen heinäannoksensa ahmimisen sijaan.

      Poista
  2. Paljon onnea! :)

    Tulee ihan yksi maasto Ripellä (Euran aikoina) mieleen. Sielläkin päättivät hepat tehdä omin neuvoin laukkatreenit. Meillä oli tosin huonompi tuuri - kuskit eivät pysyneet selässä. Onneksi emme olleet enää kaukana kotoa, eikä tie ollut vilkas. Hepat osasivat kotiin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hahahah! :D No onneksi ei kuitenkaaan sattunut pahemmin kuskeille? Kiva kuulla näitä muisteloita Ripen menneiltä ajoilta. :)

      Poista
  3. Olis kiva kuulla ohjeet tuon saavin tekemiseen. :)!

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.