torstai 17. toukokuuta 2018

Ulkoilmakeittiö



Ruoka on taas maistunut normaalisti ja mahakin tasoittunut, onneksi. Kävin vielä ostamassa ulos uuden isomman ja pyöreän kupin, jottei puuro jää kiinni reunoille niin helposta. Samalla otin mukaan suolakiven (vaikkei Rippe sitä syö) ja ötökkämyrkkyjä. Ne todella tuleekin nyt tarpeeseen. Olen mennyt jo pari kesää omilla sekoituksilla, mutta nyt ostin kokeeksi W-kesäspray-Plus-suihkeen ja Vihreää hevossalvaa (sitä on ollu ennenkin ja hyväksi todettu). Ainakin äsken ötökät hetkellisesti väheni.

Vielä tarvitsisi ostaa toinen tommonen ötökkähuppu. Saisi toisen välillä pesuun ja kuivumaan. Sama huppu on Ripellä nyt jo neljättä kesää.


 
 
Kesäkarvatilanteesta vielä alla muutama kuva. Takapää on kiiltävällä ja lyhyellä karvalla (osittain näyttää jopa katkeilleelta), keskivartalo vähän pidemmässä, mutta jo melko hyvällä karvalla. Kaula ja lavat sensijaan vielä pitkähkössä, joskin ohuessa karvassa. Eilen taas kuopsuttelin karvaa irti ja sitä vielä irtoaa.
Vaaleat osat ovat pidemmässä karvassa, kun tummemmat.


Takapää

Kupeet

Kaula ja lavat

4 kommenttia:

  1. Voi miten kiva lukea taas päivityksiäsi. Aina niitä odottelen :)
    En ehtinyt tuohon aiempaan päivitykseen mitään kommentoida, mutta tähän nyt sitten molemmista.
    Hienoa tuo Ripen karvan vaihtuminen, lääke ilmeisesti auttaa tosiaan sillä hyvin?
    Meillä on myös ruunivoikolla hobustytöllä vielä keskivartalo vähän pidemmässä karvassa, etu- ja takapää näyttävät jo melko kesäisiltä. Ja ruunikko hobunen on jo ihan kesä-asussaan, vaikka kesän mittaan väri sillä varmaankin vaalenee, toisin kuin nuo voikot/ruunivoikot tummenevat kesäkarvassaan.
    Hyvä että Ripellä maha taas kunnossa. Meillä ollaan varovasti totuteltu laitumelle parin viikon ajan ja mahat on paremmassa kunnossa kuin koskaan, täytyy toivoa ja koputtaa puuta, että tilanne jatkuisi samanlaisena.

    Mikä on se oma hyönteismyrkkysekoituksesi mitä olet aiemmin käyttänyt? Itse olen todennut, että ihan sama ostaako kalliin myrkyn vai tekeekö itse jonkun tökötin, ei ne kaupan myrkyt ainakaan parempia ole olleet. Nyt on taas hyvät sekoitukset mietinnässä...

    Mukavaa alkavaa kesää teille!
    -Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän on nyt kiireiden takia ollut tauolla kirjoittelu. Lääke ja ruokavalion muutos varmaan puree ja karva tosiaan tuntuu nyt paljon paremmalta. Toivoisin, että selvitään ilman klippausta.

      Omaan ötökkäkarkotteeseen olen sekoittanut alkoholiin (ainakin vuorokauden) uutettua kanelia ja neilikkaa ja hajusteeksi olen laittanut citronella-tippoja ja vähän tervaa.
      Nykyisissä kaupan tuotteissa on melko samanalaisia sekoituksia. :) En ole yleensä kokenut kaupan sekotuksia tai myrkkyjä sen paremmmiksi. Ja esim. dr.Rebelissä minua kauhistuttaa sen vaikutukset ihan hyvillekin hyönteisille. :/

      Mukavaa kesää teillekin!

      Poista
  2. On kyllä aika hyvällä karvalla! Olen nähnyt livenä yhden cushing-hevosen ja se oli omassa kesäkarvassaan aivan karmean näköinen. Tämä näyttää siltä että tarvinneeko tuota edes klipata, toivottavasti ei! Itselläni on vähän ristiriitainen suhtautuminen klippaamiseen. Olen sitä hevososilleni ja hoidossani olleille hevosille (ravurit) tehnyt vähentääkseni hikoilua ja tärkeimpänä syynä nopeuttaakseni talvella kovin kylmässä tallissa kuivumista. Muttamutta. Kun oman kokemukseni mukaan klippausta seuraava kesäkarva ei ole yhtä hyvää kun ”oma” kesäkarva. Onko tällaisesta muilla kokemuksia vai onko tämä silkkaa kuvittelua tai sattumaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole kokemusta, kun Rippe on aina ajeltu ympäri vuoden tasaisesti. :) Yhden oman hevosen olen aiemmin ajellut toukokuussa ja sen kesäkarva ei pitänyt vettä ja hevonen paleli sen kesän tavallista herkemmin.
      Mie toivon, ettei tätä karvaa tarvitsisi klipata ollenkaan. Tämä toukokuu sen varmaan näyttää. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.