lauantai 5. marraskuuta 2016

Talvi saapui (+akupunktiota yms)


Pakkaset saapuivat tänne meillekin ja luntakin satoi. Minä onnistuin kylmettämään Ripen, kun en ajoissa vaihtanut sille paksumpaa sisäloimea. Kävin keskiviikkona vaihtamassa sille paksumman loimen ja se olis selvästi palellut, koska selkäfileet oli tiukat. Nyt sillä on sisällä 200g tallitoppa ja ulos vaihdoin sitten taas ohuempaa eli 100g. Kettuloimi kävi kotona korjauksessa, siirsin kaulakappaleen solkia vähän, jotta on enemmän tilaa.  Piti ottaa myös eristetty saavi taas käyttöön, kun vedet alkoivat mennä jäähän. Tässä uusille lukijoille ohje saavin valmistamiseen.
Kesän saavi vietti ulkona  aon vähän kärsinyt, katsotaan tarvitseeko jossain vaiheessa miettiä uuden tekoa. 


Tiistaina käytiin kunnon laukkamaastossa ottamassa hiki pintaan, koska keskiviikoksi oli luvattu lumisadetta ja meillä oli kesäkengät perjantaihin asti. Poni nautti, kun pääsi oikein kunnolla juoksemaan. Ostin ponille hetki sitten heijastinriimun. Se on älyttömän kätevä myös maastoillessa, näkyy pitkälle ja pysyy päässä vaikka hevonen karkaisi. Kirjoitin riimuun vielä hevosen nimen ja laitoin puhelinnumeron.

Keskiviikkona oli vapaa, mutta kenttä oli senverran kivassa kunnossa lanauksen ansiosta, että torstaina käytiin ohjasajamassa. Pitäisi taas alkaa enemmän ohjasajamaan, niin kivasti poni siinä toimi ja tuntui nauttivan. Saatiin vaikeaankin suuntaan hyvää avoa ja siitä suoraan ravinosto. Lopeteltiin siihen sitten, kun Rippe vaikutti motivoituneelta ja innokkaalta. Sillä on eri fiilis suorittaa taas, kun olen palannut vanhoihin motivointikeinoihin nimeltä herkut ja kehu. 
 
 


Innokas poni hommissa, kuvat vähän heilahti, kun oli inasti hämärää.

Perjantaina oli sitten kengitys ja saatiin hokit alle. Tilsakumeja ei ainakaan vielä laitettu, meillä on ne polarpadit pahojen tilsakelien varalle. Katsellaan sitten seuraavassa kengityksessä onko kumeille tarvetta.
Kengittäjä huomasi saman, kun minä; kaviot on kasvaneet nyt kivasti suoraan, eikä 7 viikkoa ollut yhtään liian pitkä väli. Toivottavasti sama meno jatkuisi ja saataisiin edes se kuusi viikkoa väliksi. Sisukin laitettiin meidän kengittäjän toimesta ja saatiin taas paljon uutta infoa. Puhuttiin rakenteesta, kinnervaivaisen hevosen kengittämisestä, vuolun vaikutuksesta askeleeseen jne. Puhuttiin myös kaviorustonluutumista ja miten niitä voi käsin tunnustella. Ripellähän rustot ovat luutuneet ja tämä on ollut tiedossakin, mutta Sisulla ne vielä joustivat, joskaan ei täysin. Paljon uutta tietoa ainakin minulle. 



 
Tänään käytiin porukalla maastoilemassa ihanassa talvisäässä. Pääosin käyntiä, mutta osin tiet olivat pysyneet pehmeinä ja päästiin ottamaan vähän raviakin. Metsäosuudella pienen mäennyppylän kohdalla Sisu otti edellä muutaman reippaamman askeleen kiivetessä. Rippe intoutui siitä niin kovasti, että aivan varoittamatta loikkasi ilmaan ja linkaisi oikein kunnon pukin pierun saattelemana. Lensin kaulalle, mutta mäennyppylälle noustessa Rippe nosti minut takaisin satulaan. Hahhah. Mullahan oli ohjat vapaana jne., kun me vaan käveltiin. Kyllä se vaan on varsinainen papparainen! Vissiin alkoi kävely jo tympiä.
Loppulenkki meni ihan mallikkaasti, tosin metsäosuuden jälkeen mun piti tulla alas ja hakata tilsat irti.

 


 
 
Se mun Puuilosta tilaama Classic+ -rehu ei ole vieläkään ilmeisesti saapunut. Että se siitä hyvästä toimituksesta. :D Ja viikolla en kerennyt K-maatalouteen kyselemään, että onko niillä sitä rehua. Multa alkaa ponin ruuat loppua, saa kohta tyytyä lese-pellava-puuroon, kunnes uusi rehu saapuu.
Koska pellava on ainakin nyt tuntunut sopivan (maha ei ole mennyt löysälle) ja se maistuu ponille erinomaisesti, olen käyttänyt sitä juottamiseen. Seassa menee loistavasti myös elektrolyytit, kun Rippehän ei suolaa suostu syömään.

Poni sai muuten torstaina myös akupunktiohoitoa ja moksausta tallinpitäjän toimesta (joka opiskelee näitä hoitoja parhaillaan). Moksauksessa sellaisella sikarin näköisellä tikulla lämmitetään akupisteitä ja meridianeeja. Yön aikana oli karsinaan ilmestynyt yhdeksän kakkakasaa! Ja ristiselässä olevat patit olivat huomattavasti sulaneet. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.