torstai 25. kesäkuuta 2015

mä tahdon sen, sen joka saa minut tanssimaan

Yksi aamu ajattelin katsoa, miltä liike näyttää pehmeällä kentällä.. Jokainen voi varmaan päätellä, että hyvin liikkui.

Meille kuuluu ihan hyvää. Sadekeli ei vaan oikein ole sädemädän kannalta mitenkään paras mahdollinen sää... Selkeästi ponin säteiden arkuus pahenee sateella, mutten toisaalta haluaisi seisottaa sitä myöskään sisällä esim. öitä, koska liike on myös lääke.

Virtaa Ripellä riittäisi vähän muillekin jaettavaksi ja muutenkin se on ollut kokoajan hirveän hyväntuulinen.



Ripsu ei ole ontunut enää viikonlopun jälkeen ja tiistaina käytiin jopa kunnon maastolenkillä pitkästä aikaa. Jos säteen alle osui jotain kovaa (kuten käpy tmv.), niin pientä aristelua oli, mutta ravissa liike oli täysin puhdas ja vauhtia olisi ollut. Laukassa Rippe pärski joka askeleella ja silminnähden nautti! :) Siitä onkin aikaa, kun ollaan viimeksi ratsain laukattu.

Nyt sadekeleilläkin se on liikkunut onneksi puhtaasti, vaikkakin säde on ollut astetta arempi hoitaa. Hyvin se silti onnistuu, kun palkka juoksee turvan eteen tasaiseen tahtiin. Heh. Nyt olen käyttänyt ihan vaan desinfiointiainetta ja lykännyt lopuksi kunnon kerroksen tervaa koloihin, tämä on toiminut hyvin. 




Tilasin Hevarilta sädemädän hoitoon tarkoitettua ainettakin, mutta se saapuu vasta tänään. Uskomatonta, ettei mistään kylän putiikeista löytynyt mitään sädemädän hoitoon tarkoitettua tököttiä! Tilauksen kanssa tuli kiire, koska ollaan ensiviikolla lähdössä Norjaan. Onneksi Hevari pelasti ja lupasi paketin minulle jo seuraavaksi päiväksi.

Harmi, että viikko on ollut niin kiireinen, että ratsastukselle ei ole juurikaan jäänyt aikaa tai energiaa muiden hoitotoimenpiteiden jälkeen. Olen kuitenkin joka päivä vähintään vähän ravauttanut Rippeä, jotta näen liikkeen puhtauden. Ripen juoksutus on helppoa, ottaa kourallisen ruohoa ja lähtee juoksemaan, poni tulee aidan viertä ravissa kovaa höristellen. :)
Mutta kohta alkaa loma ja sitten helpottaa! Ollaan tosiaan lähdössä sinne reissuun vajaaksi kahdeksi viikoksi, mutta onneksi ihanat tallilaiset ja muut ystävät ovat luvanneet hoitaa Ripen matkan aikana.

Ponin puuhapussi

6 kommenttia:

  1. Terva on kyllä niin hyvä apu moneen, sillä on hoidettu niin kaviopaiseita kuin haavojakin meillä kuntoon. Ihana tuo ensimmäinen kuva Ripestä, ilmeisesti jouset kavioissa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei askel paina... :D
      Terva on kyllä hyvä moneenkin vaivaan! Olisin varmaan itse jatkanut toistaiseksi samalla linjalla hoidon kanssa, mutten viitsi toisia vaivata. On aika sottaisaa puuhaa tuo tervalla leikkiminen. :-)

      Poista
  2. Ihana Rippe! Ensimmäisessä kuvassa myös lentävä Rippe. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rippe on ihana!! :) ja tosiaan - osaa liidellä sujuvasti, kuten omistajansakin pilvilinnoissaan. ;)

      Poista
  3. Thrush Stoppia? Akulla oli sädemätä joka jalassa ja toi oli hyvä aine :) Auttoi liki heti, jo ekan aineen laiton jälkeen näki eron.
    T. Noora :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hitsi, kun ei tullut puheeksi (tai siis en ajatellut, että sulla olisi ollut sädemätätapausta)! Mie arvoin ja arvoin, että minkä otan niistä vaihtoehdoista. Nyt päädyin lopulta Mustadin Hoof Hygiene Liquid -aineeseen, kun sitäkin oli kovasti kehuttu. Mutta koska luulen meidän tarvitsevan vielä pitkää tuota ainetta avuksi säteiden kanssa, niin otan seuraavaksi sitten tota Thrush Stoppia, se on edullisempaakin.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.