perjantai 25. toukokuuta 2018

Huh hellettä!



Helteet kävivät sen verran tukaliksi, että päätin helpottaa ponin oloa keventämällä karvoitusta. Hyvin alkanut karvanvaihto nimittäin tyssäsi yhtäkkiä melkein kokonaan ja varsinkin kaulassa karva olo melko tuhnuinen ja pitkä.

Jätettiin taakse oma karva ja mahankin jätin ajelematta, ettei ötökät söisi. Rajat ajelin mahan puolelta myötäkarvaan.
En yleensä tykkää osittain ajelluista, mutta ihan hyvä siitä nyt tuli. Pääkin ajeltiin vain puoliksi tällä kertaa. 


Tässä näkyy leikkuuraja, oma karva on toki vähän pitkää, mutta ei tolkuttoman paksua.


torstai 17. toukokuuta 2018

Ulkoilmakeittiö



Ruoka on taas maistunut normaalisti ja mahakin tasoittunut, onneksi. Kävin vielä ostamassa ulos uuden isomman ja pyöreän kupin, jottei puuro jää kiinni reunoille niin helposta. Samalla otin mukaan suolakiven (vaikkei Rippe sitä syö) ja ötökkämyrkkyjä. Ne todella tuleekin nyt tarpeeseen. Olen mennyt jo pari kesää omilla sekoituksilla, mutta nyt ostin kokeeksi W-kesäspray-Plus-suihkeen ja Vihreää hevossalvaa (sitä on ollu ennenkin ja hyväksi todettu). Ainakin äsken ötökät hetkellisesti väheni.

Vielä tarvitsisi ostaa toinen tommonen ötökkähuppu. Saisi toisen välillä pesuun ja kuivumaan. Sama huppu on Ripellä nyt jo neljättä kesää.


 
 
Kesäkarvatilanteesta vielä alla muutama kuva. Takapää on kiiltävällä ja lyhyellä karvalla (osittain näyttää jopa katkeilleelta), keskivartalo vähän pidemmässä, mutta jo melko hyvällä karvalla. Kaula ja lavat sensijaan vielä pitkähkössä, joskin ohuessa karvassa. Eilen taas kuopsuttelin karvaa irti ja sitä vielä irtoaa.
Vaaleat osat ovat pidemmässä karvassa, kun tummemmat.


Takapää

Kupeet

Kaula ja lavat

maanantai 14. toukokuuta 2018

Tervetuloa kesäkarva!



Kuukaudessa kesä on tullut! Rippe vaihtaa ensimmäistä kertaa karvaa kunnolla ja alta näyttäisi paljastuvan ihan oikea kesäkarva. Yksi päivä ihastelin, miten harjakin on kasvanut tosi paljon.
Rippe on ajeltu viimeksi elokuussa, joten karvatilanne vaikuttaa todella lupaavalta. Lavoilla karva on aavistuksen pehmeää ja pitkää, mutta ohutta. Lautasilta ja selän päältä karva on karkeampaa ja lyhyttä, siis ihan oikeaa kesäkarvaa. Olisihan se mahtavaa jos tänäkesänä Rippe saisi nauttia ihan oman karvan kanssa. 





Muuten meille kuuluu aikalailla tavallista. Ollaan kävelty yhdessä, olen juoksuttanut ja silloin tällöin ratsastanut. Ensimmäiset laukat otettiin vappuna ja meillä oli älyttömän hauskaa! Rippe on liikkunut ihan hyvin ja ollut muutenkin iloinen ja hyvävointinen. Oljet alkavat loppua ja olen nostanut hiljakseen heinämäärää ylöspäin.
Sensijaan valkuaisen jouduin jättämään pois, kaula alkoi samantien turvota! Koetin lisätä sitä, kun karvanvaihdon aikaan poni muuttui hetkeksi vähän kuivan näköiseksi.

Rippe on ollut kuitenkin melko vähäisellä liikunnalla, koska olen itse painanut töissä aivan täyttä päivää aamusta iltaan jo yli kuukauden. Nyt alkaa onneksi vähän helpottaa ja päästään Ripenkin kanssa taas tekemään enemmän.
Lääkitystä säädin taas aavistuksen alaspäin, kun takapää tuntui olevan vähän holtiton. Aikaisemmin Rippe söi 1,25/1,5 vuoropäivinä. Nyt annan joka päivä 1,25 tablettia. 


 
Kesän kunniaksi myös verkko pääsi taas laatikkoon. Talven Rippe on ollut ilman verkkoa ulkona.

Rippe jäi viikonloppuna taas yötäpäivää ulos ja siitä seurasi heti ongelma. Rippe lopetti syömästä heinäpellettipuuronsa ja sen seurauksena (todennäköisesti) maha meni taas kuralle. Ääh! Lauantaina kävin tallilla nopeasti ja kiinnitin huomiota outoon seisoma-asentoon. Poni oli tavallista vaisumpi ja minä tietty heti kävin kaviot läpi, juoksutin pihatiellä ja pyöritin napakäännöksiä. Ei ongelmia, vaikka poni oli aavistuksen kankea. Illalla käytiin lenkillä ja kaikki tuntui olevan ok.

Eilen se nosteli häntää ja piereskeli vettä. Tänään olikin maha jo ihan löysällä ja täynnä ilmaa. Samalla sitten selvisi, ettei se tosiaan ole syönyt puurojaan. Toisaalta myös heinäpaaleissa on ollut huonoja kohtia, joten vaikea sanoa kumpi oli ensin; mahakipu vai syömättömyys. Syksystä asti maha on ollut todella hyvä, kun Rippe on syönyt heinäpellettiä.

Ei varmaan auta muu, kun seurailla tilannetta hetkinen. Elektrolyyttiä meinasin käydä hakemassa, koska ripuli ja helle ei välttämättä ole paras mahdollinen yhdistelmä.